tiistai 1. syyskuuta 2015

SPAGHETTI ALLA CARBONARA


Italialaisen ruuan kanssa ei pelleillä. 

Marco Pierre White tipahti arvostuslistani kärjestä hännille lisäämällä 
Australian Master Chefissä carbonaraan kermaa. 
Carbonaraankaan ei tule kermaa. 
Piste. Ugh. Olen puhunut. Asiasta ei keskustella. 

Etsiessämme aitoa ja oikeaa carbonarareseptiä saimme kahlata läpi melkoisen monta ohjetta ennen kuin löysimme etsimämme. Tarpeeksi autenttiseksi reseptiksi kelpuutimme tämän - sillä erotuksella, että parin kananmunan sijasta käytämme carbonaraan 1 kananmunan ja lisäksi kolme-neljä keltuaista munan koosta riippuen.

Olennaisinta on, ettei kananmuna pääse hyytymään pastan sekaan. 
Liian usein ravintolassakin saa pastaa, jonka seassa on epämääräinen munakokkeliseos. 

400g spaghettia
170g luomupekonia/pancettaa/guancialea
150g raastettua pecorinoa
1 kananmunaa
3-4 kananmunan keltuaista
mustapippuria
suolaa

Lisää pilkottu pekoni kylmälle paistinpannulle. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä.  Anna rasvan sulaa ja pekonin rapeutua. Laita sillä välin pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Lisää veteen 3 rkl suolaa. Lisää pasta ja keitä al denteksi. Ota kupillinen pastavetta talteen. Kaada pasta siivilään. Kippaa pasta takaisin isoon kattilaan. Riko kananmunat sekaan sekoittaen voimakkaasti, jotta kananmuna ei ehdi hyytyä klimpeiksi. Sekoita mukaan pekoni. Mikäli pasta vaikuttaa kuivalta, lisää mukaan loraus keitinvettä. Sekoita mukaan pecorino ja mustapippuri. Annostele ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...