torstai 10. syyskuuta 2015

KAENG KHIAW-WAAN KAI, vihreä curry kanalla


Thaikkuklassikon maku nousee potenssiin tuhat, 
kun sen valmistaa maukkaasta ja rasvaisemmasta koipireidestä 
eikä yritäkään uhrata ruokaan "parempia" rintapaloja.

½ dl kookoskermaa
2rkl vihreää currytahnaa
350g nahatonta kanan koipireittä suikaloituna
4½ dl kookosmaitoa
2½ rkl kalakastiketta
1rkl palmusokeria
350g thaimunakoisoa (isoja ja pieniä hernemunakoisoja)
50g galangaa
7 kaffirlimetin lehteä kahtia revittyinä
kourallinen thaibasilikaa koristeluun
1 pitk punainen chili ohuina viipaleina koristeluun


Laita kookoskerma wokkipannulle tai kasariin ja hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kerma alkaa jakautua ja pinnalle kerääntyy öljyä. Sekoita kermaa jos se alkaa ruskistua reunoilta. Lisää currytahna, sekoita ainekset hyvin yhteen ja kypsennä kunnes ne alkavat tuoksua.

Lisää kana, sekoita muutama minuutti. Lisää kookosmaito säästäen tilkka hieman myöhemmäksi. Lisää joukkoon vielä kalakastike sekä palmusokeri ja hauduta keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää munakoisot ja kypsennä vielä 5 minuuttia toistuvasti sekoittaen. Lisää galanga ja kaffirlimetin lehdet. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Siirrä tarjoilukulhoon. Kaada joukkoon jäljellä oleva kookosmaito ja ripottele päälle thaibasilikan lehdet ja chiliviipaleet.




4 kommenttia:

  1. Mistä löysit thaimunakoisoja? :)

    VastaaPoista
  2. Paikallisesta thaikkuruokakaupasta :).

    VastaaPoista
  3. Onko koipireidet kypsiä vai raakoja?
    Itse tulin juuri Thaimaasta ja tämä on vuosia ollut herkkuni, mutta Sukothaissa söin elämäni parhaan curryn. Siinä oli myös korianteria?Tai sitten ei, mutta räjäytti tajunnan! Voitti mennen tullen Chiang Main vakio ravintolan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raakaa kanaa. Siis ennen kypsentämistä :D. Mikäköhän curry oli Sukothaissa kyseessä :)...? Mitä muuta siinä oli?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...