torstai 3. syyskuuta 2015

MARENKI-TIRAMISURAHKAKAKKU

Tämän Valion reseptin bongasin jonkun sisustuslehden sivuilta juuri sopivasti italialaishenkistä illallista suunnitellessani. Editoin reseptin aineksista ylimääräisen tuotesijoittelun pois ja valmistuksessa skippasin maissitärkkelyksen kokonaan, koska en ole sitä aiemminkaan marengin valmistuksessa tarvinnut enkä nähnyt sen pointtia. Hyvää tuli ja jopa ulkonäkö oli pienen itsekehun arvoinen. 


pohja:
175g keksejä, esim. suklaa- ja/tai kaurakeksejä
50g voita

täyte:
2 prk (à 200 g) Valio maustettua tiramisu-rahkaa 

marenki:
3 valkuaista
1½dl sokeria
(1tl maissitärkkelystä)

Murenna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin. Painele keksiseos napakaksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen. Levitä rahka tasaisesti keksipohjalle. Esipaista uunin ala-/keskitasolla 200 asteessa 15min. Ota esipaistettu kakku uunista. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 15 min. Nosta samalla uunin lämpötila 220 asteeseen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. (Siivilöi joukkoon lopuksi maissitärkkelys.) Sekoita. Levitä marenki rahkan päälle keksireunaa myöden. Jatka kypsentämistä vielä 6 - 7 min, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Jos marenkia on tarttunut vuoan reunoihin, irrota se varovasti veitsellä. Tarjoa jääkaappikylmänä, mielellään saman päivän aikana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...