Kerta kiellon päälle ja taas resepti Glorian Ruoka&Viinistä (4/15).
Lupaan, että seuraava resepti on peräisin jostain muualta.
Salaatti oli mukavan kesäinen sekä pähkinäinen ja kastike kerrassaan mainio.
2 kesäsipulia
5 keskikokoista naattiporkkanaa
100 g lehtikaalia (1 l revittynä)
2 dl paahdettuja cashwepähkinöitä
1 dl tuoretta korianteria
kastike
3 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
1 miedohko chilipalko
3 rkl soijakastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl vettä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
Tee kastike. Kuori valkosipulit ja inkivääri.
Leikkaa ne paloiksi ja laita kulhoon.
Leikkaa chilistä kanta ja poista siemenet.
Lisää chili ja muut kastikeaineet kulhoon.
Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi seokseksi.
Viipaloi sipulit varsineen ohuiksi paloiksi.
Raaputa porkkanat puhtaiksi tai kuori ne.
Leikkaa ohuenohuiksi viipaleiksi.
Huuhtaise lehtikaali ja poista kova lehtiruoti.
Revi lehtikaali pieniksi paloiksi.
Lisää kastike ja sekoita hyvin.
Hienonna pähkinät ja lisää ne korianterin
kanssa muiden aineiden joukkoon.
Vinkki: Salaatin ja kastikkeen voi valmistella
hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi,
mutta sekoita kastike vasta juuri ennen tarjoilua
muiden aineiden joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti