Onpa noloa.
Kaikki viimeisimmät reseptini ovat peräisin
Glorian Ruoka&Viini -lehdestä.
No, minkäs teet kun uusia reseptivinkkejä etsiessä
parhaat löytyvät aina samasta lehdestä.
Tämän herkullisen ja tuhdin leivän sekä raikkaan lisukesalaatin ohje oli numerossa 5/15.
500 g lohta fileenä (mieluiten paksuimmasta päästä)
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl seesaminsiemeniä
4 isoa romaine-salaatinlehteä
1/2 ruukkua mizunaa tai rucolaa
4 isoa viipaletta maalaisleipää
2 rkl rypsiöljyä
nokare voita paistamiseen
sitruunalohkoja
fenkoli-kurkkusalaatti
2 avomaankurkkua
1 iso fenkoli
1/2 sitruunan mehu
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
1 tl wasabia
1/2 tl suolaa
2 rkl paahdettua sipulia
Kuori kurkut ja leikkaa ne sekä fenkoli
mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla.
Lisää muut aineet paahdettua sipulia lukuun
ottamatta ja laita maustumaan jääkaappiin.
Lisää paahdettu sipuli juuri ennen tarjoilua, jotta se säilyy rapeana.
currymajoneesi
1 1/2 dl majoneesia (tai kaupan valmista majoneesia)
2 tl dijonsinappia
1 tl vahvaa curryjauhetta
ripaus sokeria
Jos teet majoneesin itse, lisää dijonsinappi, sokeri ja curryjauhe jo ennen öljyn lisäämistä.
Kaupan majoneesia käyttäessäsi voit sekoittaa kaikki ainekset keskenään.
Tee ensin fenkoli-kurkkusalaatti ja currymajoneesi.
Leikkaa lohifilee 1 cm:n viipaleiksi.
Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla.
Yhdistä korppujauhot ja seesaminsiemenet.
Pyörittele lohipalat seoksessa ja jätä odottamaan paistamista huoneenlämpöön.
Voitele maalaisleipäviipaleet öljyllä.
Grillaa leivät joko grillissä tai uunissa ritilän päällä kullanruskeiksi.
Paista lohiviipaleita voissa noin 3 minuuttia välillä käännellen.
Kasaa leiville salaattia, lohiviipaleita ja lopuksi currymajoneesia.
Tarjoile fenkoli-kurkkusalaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti