Tämäkin kesähitti löytyi Glorian Ruoka&Viini (4/15) -lehdestä.
Omasta mielestäni ribsit olivat aavistuksen liian makeita
(olen ronkeli vähänkin liian makean ruuan suhteen),
mutta puoliso sen sijaan oli aivan myyty.
Onneksi perunoiden veteen lipsahti vahingossa
ronskimmalla kädellä suolaa, mikä tasapainotti lihan makeutta.
1 kg ribsejä eli porsaan kylkiluita rivinä
mausteseos
2 valkosipulinkynttä
1rkl suolaa
1rkl ruokosokeria
1tl chilijauhetta
1tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria myllystä
haudutukseen
1 pieni pullo (33 cl) kolajuomaa
½l omenamehua
viimeistelyyn
1 limetin mehu
1 punainen chili
2rkl tuoretta korianteria
Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon.
Lisää muut aineet. Hiero mausteseos lihaan.
Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli.
Voit valmistaa ribsit myös heti, mutta pitkään
marinoidusta lihasta tulee parempaa.
Siirrä ribsit kattilaan. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi,
mutta jätä ne mahdollisimman isoiksi, koska se helpottaa grillaamista.
Kaada kola ja omenamehu kattilaan.
Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla.
Anna ribsien vetäytyä liemessä 20 minuuttia.
Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä, kunnes sitä
on jäljellä noin 1dl ja se on paksua kastiketta.
Kuumenna grilli täydelle teholle.
Sivele kastiketta ribseille ja grillaa 5 minuuttia
molemmilta puolilta välillä käännellen.
Voitele ribsit glaseerauskastikkeella vielä grillauksen lopuksi.
Purista limetin mehu kypsille lihoille.
Hienonna pinnalle chiliä ja korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti