keskiviikko 9. tammikuuta 2013

SAAG PANEER

...eli juustopyöryköitä pinaattikastikkeessa. 
Sopii erinomaisesti intialaisten curryjen ja riisin seuraksi, valkosipuli-naanleivän kanssa.


2l maitoa
4 rkl sitruunamehua
2 rkl jogurttia
250 g pinaattia
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
2 pilkottua vihreää chiliä
1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1tl juustokuminaa
½ tl muskottipähkinää
3 rkl jogurttia
2 dl vettä
1½ dl kermaa

Kuumenna maito isossa kattilassa kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja lisää sitruunamehu ja jogurtti. Sekoita, kunnes neste alkaa juoksettua. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen vetäytyä muutama minuutti.

Vuoraa siivilä harsokankaalla. Kaada juustoseos siivilään ja valuta mahdollisimman paljon nesteestä pois. Ota juustoseos siivilästä harson sisällä ja purista vielä ylimääräiset nesteet pois. Nosta juusto harson sisään kiedottuna takaisin siivilään ja anna seistä kylmässä ainakin pari tuntia, eli kunnes juusto on kiinteää. Leikkaa juusto kuutioiksi.

Höyrytä pinaatti pehmeäksi. Purista ylimääräinen neste pois. Hienonna monitoimikoneessa valkosipuli, inkivääri, chili ja sipuli. Kuumenna öljy wokissa, lisää sipuli-inkivääri-mausteseos ja paista keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää suola, juustokumina, muskotti, jogurtti ja vesi ja keitä taas viitisen minuuttia. Kaada seos monitoimikoneeseen, lisää pinaatti ja soseuta tasaiseksi. Kaada seos takaisin wokkiin, lisää juustokuutiot ja kerma ja keittele hetki, kunnes kastike on kuumaa.


3 kommenttia:

  1. Anonyymi3/2/14 07:57

    Heippa, pisti vaan silmään että unohtuiko tästä juusto tuosta tarvikelistauksesta, vai enkö vaan ymmärrä jotain?
    Terv. nimim. Odotan kesää

    VastaaPoista
  2. Juusto muodostuu tuosta jogurtti-maito-sitruunaseoksesta :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi4/2/14 08:59

    Ah, niinpä tietysti. En ole koskaan tehnyt juustoa, niin en hoksannut. Kiitos tarkennuksesta! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...