torstai 10. tammikuuta 2013

KAMBODZALAINEN JAUHELIHALLA TÄYTETTY PAISTETTU KANA

Aasialaisesta keittokirjasta tämä resepti löytyi osiosta "Laos & Kambodza", joten en osaa ihan varmaksi sanoa kumman maan herkusta on kyse, mutta lyhyen kuvagooglettelun perusteella veikkaisin Kambodzaa.


1rkl maapähkinäöljyä
2 pilkottua keskikokoista sipulia
250g porsaanjauhelihaa
1½dl suolapähkinöitä karkeaksi hienonnettuna
3rkl limettimehua
1rkl hienonnettua tuoretta minttua
2rkl hienonnettua tuoretta korianteria
3 kuivattua punaista chiliä
1tl fenkolinsiemeniä
1tl juustokuminaa
1tl korianterinsiemeniä
hyppysellinen suolaa
1 kokonainen broileri (1,5kg)
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1tl öljyä
1dl kookosmaitoa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja kuullota keskilämmöllä pari minuuttia tai kunnes sipuli on kullankeltaista. Lisää jauheliha ja paista 10 minuuttia tai kunnes liha on ruskistunut. Ota pannu liedeltä. Lisää pähkinät, limettimehu, minttu ja korianteri.

Hienonna chilit sekä fenkolin- ja korianterinsiemenet morttelissa, lisää joukkoon juustokumina ja suolaa.

Hiero valkosipulia broilerin pintaan ja vatsaonteloon. Täytä vatsaontelo jauhelihaseoksella. Sulje aukko puutikulla ja sido jalat langalla. Sivele pintaan ohuelti öljyä ja hiero nahkaan chilimausteseos. Nosta broileri uunipannuun ja ja paista 20min. Tämän jälkeen valele broileria kookosmaidolla. Paista vielä 40min, välillä valellen pannun pohjalle valuvalla liemellä. Irrota puutikku ja lanka ja aseta tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...