tiistai 8. tammikuuta 2013

MALESIALAINEN RENDANG

Kokemukseni malesialaisesta ruuasta ovat hyvin vähäisiä. En oikein tiedä millaisia makuja malesialaiselta ruualta pitäisi edes odottaa. Rendang on malesialainen kuiva curry, ja opukseni sanoo että ruoka maistuu paremmalle kun sen valmistaa jo edellisenä päivänä, koska maut imeytyvät lihaan.

Käytin tähän ruokaan hieman vähemmän lihaa kuin ohjeessa. Sen lisäksi laitoin pannulle luun, josta lihan irrottelin, koska oletin sen tuovan lisää makua ruokaan. En tiedä oliko ruoka autenttisen makuista ja minkä lisäarvon luun hauduttelu toi, mutta hyvää tämä ainakin oli.


2 pilkottua sipulia
4 hienonnettua valkosipulin kynttä
5 punaista chiliä (poista siemenet)
1rkl raastettua inkivääriä
5dl kookosmaitoa
1rkl öljyä
1rkl jauhettua korianteria
1rkl juustokuminaa
1tl kurkumaa
1tl kanelia
1/4tl jauhettua neilikkaa
1/4tl chilijauhetta
1 iso sitruunankuorisuikale (silputtuna)
1kg kuutioitua naudanlapaa tai -rintaa
1rkl sitruunamehua
1rkl fariinisokeria
1tl tamarindisosetta


Sekoita sipuli, valkosipuli, chilit, inkivääri ja 2rkl kookosmaitoa monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää tahna, korianteri, juustokumina, kurkuma, kaneli, neilikka, chilijauhe, sitruunankuori ja liha ja sekoita hyvin.

Lisää loput kookosmaidosta ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 1½ tuntia. Kun öljy alkaa nousta kastikkeen pinnalle, lisää sitruunamehu, sokeri ja tamarindi ja kuumenna.

Tarjoile riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hei! Rendang ei ole Malesialainen vaan Indonesialainen herkku, ja Indonesian herkuista se kaikista maistuvin! :)

    VastaaPoista
  2. Aasialaisessa reseptikirjassani oli ohje sekä malesialaisesta että indonesialaisesta rendangista ja tämä oli se malesialainen :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...