lauantai 13. elokuuta 2011

MAKSAPIHVIT

Kaupassa lihahyllyä tuijotellessani sain elämää suuremman älynväläyksen. "MAKSAA! Naudan maksaa! Herranpieksut, mähän en ole koskaan syönyt ihan oikeaa maksapihviä saatika valmistanut itse maksaa. Tuosta kun valitsee pienimmän paketin... Jestas miten halpaa! Pakkohan tätä on kokeilla!" Vasta jossain kassan ja kotioven välillä mieleeni välähti, etten ole koskaan erityisemmin välittänyt maksaruuista. Maksasta pidän kyllä maksalaatikon ja maksamakkaran muodossa, mutta niissä maksan osuus on kuin pisara valtameressä. Niin kaikkiruokaista kuin esitänkin, sisäelimet maistuvat suussani sairaalle. Kirjaimellisesti sairaalle. No miten sitten kävi? Sanotaan vaikka, että nyt olen valmistanut maksapihviä, onnistunut paistamaan sen täydellisen kypsyiseksi ja valitsemaan sille sopivat lisukkeet. Lapsuudentraumojani maksan suhteen en onnistunut kukistamaan, päin vastoin niihin liittyi uusia ikäviä mielikuvia sairaanhoitajaurani pohjalta. Ei oo mun juttu, mutta jos rakastat maksaa, ole hyvä ja nauti...



naudan maksaa
jauhoja
valkopippuria
suolaa
tuoretta timjamia
voita

Poista maksasta kalvot ja siivuta noin sentin paksuisiksi pihveiksi. Pyöräytä kevyesti jauhoissa ja paista nopeasti kuumalla paistinpannulla voissa alle minuutti per puoli, jotta saat kauniin ja rapean pinnan, mutta maksa jää aavistuksen punertavaksi sisältä eikä sitkisty. Mausta valkopippurilla ja suolalla, ripottele tarjoiltaessa vielä timjamisilppua päälle. Lisukkeeksi sopi loistavasti timjamilla maustettu kantarellikastike, peruna-manchego-patee, omena-calvadoshyytelö sekä jäiset karpalot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...