tiistai 16. elokuuta 2011

BATAATTI-SAVUJUUSTOTORNITLiharuualle on mielestäni aivan järjettömän vaikea keksiä uusia hyviä lisukkeita - sellaisia jotka sopivat lihan ja kastikkeen kanssa syötäväksi. Iänikuisten maalaisranskalaisten, duchesse-perunoiden, paahdettujen uunijuuresten ja perunapateiden sijasta halusin kokeilla jotain uutta, ja sain vinkin bataatti-savujuustotorneista. Torneista tuli tosi maukkaita ja mies totesi niitä maistettuaan: "On niin vaikea keksiä uusia hyviä lisukkeita, mutta nää on tosi hyviä, näitä pitää tehdä useamminkin." Reseptikokeilu siis täytti paremmin kuin hyvin sille asetetut odotukset ja toiveet! Alunperin resepti on Glorian ruoka ja viini -lehdestä, mutta näkyy löytyvän monesta blogistakin. Alkuperäisessä ohjeessa oli tarkat suola- ja mustapippurimäärät (1tl kumpaakin), mutta mielestäni on parempi maustaa bataatit näppituntumalta, etenkin kun bataateissa on melkoisia kokoeroja. Savujuustona reseptissä oli Kippari-savujuustoa 150g, mutta itse käytin Erätuli-savujuustoa. Yhdelle neliskanttiselle bataattisiivulle riitti juuri sopivasti neljäsosa yhdestä savujuustosiivusta.

2:lle

1 bataatti
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
savujuustoa (muutama siivu sulatejuustoa leikattuna neljään osaan)

Kuori bataatti ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sivele hieman öljyä viipaleille ja paista niiden pintaan kaunis väri parilapannulla.
Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Lado bataatit ja juustoviipaleet kerroksittain torniksi ja paista grillivastuksella uunissa 230asteessa noin 10 minuuttia. Voit tehdä tornit myös grillissä: ota tuolloin väri siivujen pintaan grillissä, kokoa tornit kaksinkertaisten foliopalojen (n. 15 x 15 cm) päälle ja nipistä kulmat nyyteiksi. Kypsennä grillissä noin 10 minuuttia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...