sunnuntai 7. elokuuta 2011

YRTTINEN KANTARELLI-LOHI-KATKARAPUPIIRAS

Kuten blogini reseptilistoista saattaa huomata, leipomiseni rajoittuu juustokakkuihin ja valmistaikinoista loihdittaviin herkkuihin. Kaikki uunia vaativat itse tehdyt leipomukset tuppaavat epäonnistumaan, mutta olen päättänyt kuitenkin sinnikkäästi yrittää. Ihmeekseni tällä kertaa onnistuin, vaikka jouduin lisäämään jauhoja piirakkapohjataikinaan ja täyte oli ihan omien mieltymysten mukaan keksitty.



Pohja:
3½dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
125g voita
½dl vettä

Täyte:
250g ricottaa
2dl smetanaa
2 kananmunaa
n.10 salvian lehteä
kourallinen tuoretta timjamia
1tl kuivattua kirveliä
½tl valkopippuria

200g kantarelleja puhdistettuna
3 kevätsipulin vartta
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
oliiviöljyä

150g kylmäsavulohta
n.10 jättikatkaravun pyrstöä (pakaste)

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Sekoita suola jauhoihin ja nypi voi joukkoon. Sekoita vesi nopeasti taikinaan ja kauli sopivaksi vuoan pohjalle ja reunoille.

Siivuta kevätsipuli. Kuumenna loraus öljyä paistinpannulla ja kuullota siinä kantarelleja ja sipulia hetki - älä anna kantarellien lötkistyä tai sipulin menettää kaunista vihreää väriään. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria.
Sekoita ricotta, smetana ja munat. Silppua tuoreet yrtit ja sekoita ne, sekä kirveli, valkopippuri ja ripaus suolaa ricottaseokseen.

Aseta piirakkapohjan päälle vuokaan leivinpaperia ja kaada päälle kuivia herneitä (tai papuja tms, tarkoituksena on vain estää pohajn kohoaminen esipaistamisen aikana). Paista uunissa 200 asteessa 5min, poista leivinpaperi herneineen ja paista vielä 5min. Kaada sitten pohjan päälle tasaisesti kantarelliseos ja asettele sinne tänne kylmäsavulohta "riekaleina". Sulata jättikatkaravun pyrstöt nopeasti siivilässä juoksevan veden alla ja poista kovat, punaiset pyrstön kuoret. Asettele putsatut pyrstöt piirakan päälle ja kaada tasaisesti täytteiden päälle ricottaseos.
Paista 200 asteessa puoli tuntia, anna hieman jäähtyä tai jäähdytä kokonaan - hyvää niin lämpimänä kuin kylmänäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...