maanantai 3. lokakuuta 2011

SIIKAA, KUKKAKAALIPYRETTÄ, PAPUJA, TOMAATTIKASTIKETTA JA YRTTIÖLJYÄ

Vaalea kala tykkää tomaatista ja pavuista, pavut sopivat yhteen pekonin kanssa, pekoni täydentää kukkakaalia – ja kaikki edellä mainitut rakastavat yrttejä! Nämä maut todellakin korostivat toisiaan täydellisesti - pekonin suolaisuus, pavun makeus, tomaatin raikkaus, kukkakaalin ja juuston pehmeys sekä yrttien yty. Perusmaut olivat puhtaita ja konstailemattomia, yrttikastike nivoi koko homman yhteen.



2:lle, valmistusaika n.35min.

2 siikafilettä
suolaa, mustapippuria
voita, ekstraneitsytoliiviöljyä

kourallinen salviaa
kourallinen minttua
kourallinen basilikaa
muutaman rosmariininoksan lehdet
n.1tl sormisuolaa
muutama rouhaus mustapippuria
1 limen ”poski”
1rkl kypsää mangoa raastettuna/hienonnettuna
extraneitsytoliiviöljyä

2 kypsää tomaattia
pari rouhausta mustapippuria

kourallinen haricotpapuja

1 keskikokoinen kukkakaali
kourallinen pecorinoraastetta
suolaa, voita

muutama pecorinolastu
muutama mintunlehti


Hienonna yrtit veitsellä. Laita silppu mortteliin ja hiero suolan ja pippurin kanssa murskaksi. Lisää loraus oliiviöljyä ja survo tasaiseksi massaksi. Lisää raastettu/hienonnettu mango ja sekoita taas tasaiseksi. Lisää öljyä kunnes koostumus on sopiva.

Laita kahteen kattilaan reilusti vettä kiehumaan. Kalttaa toisessa kattilassa tomaatit ja laita toiseen kattilaan kukkakaali lohkottuna pieniksi paloiksi/kukinnoiksi. Heitä kalttausvesi pois ja kuutioi kaltatut tomaatit. Kuumenna kattila uudestaan ja pyörittele kuivassa kattilassa tomaattikuutioita kunnes ne alkavat hajota. Pyöräytä sileäksi kastikkeeksi monitoimikoneessa, lisää pari rouhausta mustapippuria. Pidä kuumana. Säästä muutama ehjä kukkakaalin kukinto. Laita loput pehmeäksi kypsenneet kukkakaalit pitkänomaiseen survomisastiaan, lisää joukkoon voi, muutama rouhaus suolaa ja pecorinoraaste. Soseuta sileäksi. Kuumenna paistinpannussa loraus oliiviöljyä ja nokare voita. Paista kahteen osaan leikatut siikafileet kuumalla pannulla nahkapuolelta ja valele kuumalla voi-öljyseoksella filepaloja niin että ne kypsyvät päältäkin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi pannulle pekonit pieninä paloina. Ne kypsyvät rapeiksi alle puolessa minuutissa.

Asettele pavut, siikafileet ja kukkakaalipyre lautaselle haluamallasi tavalla ja kruunaa annos kastikkeilla, rapeilla pekonipaloilla, mintunlehdillä, pecorinolastuilla ja kypsillä kukkakaalinuppusilla.

2 kommenttia:

  1. Annoskuvasi näyttävät aina yhtä houkuttelevilta. Mua kiinnostaakin, miten ehdit asetella ja kuvata ruuat ennen kuin ne jäähtyvät. Mulla on aina välillä ongelmana juuri se, että syömään on kova kiire ja siinä samalla pitäisi ottaa muutama edes säällinen kuva. Vielä hankalammaksi tämä käy, jos kokkaa isommalle porukalle, jolloin ei ole mitään saumaa asetella ruokia hienosti (varsinkin, jos haluaisi syödä myös itse). Siihen päälle vielä keittiön surkea valaistus muulloin kuin kesällä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Täytyy myöntää ettei mullakaan mitään lautaslämmitintä suurempaa taikatemppua ole annosten lämpimänä pitämiseen. Yleensä ruokaa tulee tehtyä vain kahdelle joten annosten väsäämiseen ei kulu hurjasti aikaa ja pari kuvaa ehtii räpsäistä sen nälkäisen kumppanin kukutellessa jo pöydässä annoksineen ;). Meillä on lähes koko kämpässä päivänvalolamput, joista on kyllä paljon apua annosten valokuvaamisessa - tosin ensin on raivattava likaiset tiskit pois lampun alta ennen kuvan ottoa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...