maanantai 10. lokakuuta 2011

JÄNISPATA


1 jäniksen lihat (koivet luineen, sisä- ja ulkofileet)
2 punasipulia lohkoina
3 porkkanaa ohuehkoina siivuina
kourallinen selleriä kuutioina
1tlk tummaa olutta
voita
suolaa
10 mustapippuria
10 katajanmarjaa
rouhittua mustapippuria
3 rosmariinin oksaa
muutama timjamin oksa hienonnettuna
1 tuore laakerinlehti
vettä
riistafondia

Ruskista jäniksen lihat voissa kauniin ruskeaksi kuumalla pannulla tai suoraan padassa. Lisää sekaan porkkanat, sellerit ja sipulit, kääntele hetken niin että nekin saavat väriä. Lisää pannulle tumma olut ja kiehauta. Lisää kaikki loput mausteet, riistafondia n. 2rkl. Jos valmistat ruuan pannulla, kaada se nyt pataan ja lisää pannulle hieman vettä kiehumaan ja hiero loputkin maut pannusta veden mukana pataan. Lisää pataan vettä sen verran että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta uunissa 150 asteessa n. 2,5-3h. Pitkän haudutuksen jälkeen jäniksen liha on mureaa ja irtoaa luista itsestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...