torstai 13. lokakuuta 2011
RUIS-HERKKUHAMPPARIT
3:lle
3 pyöreää ruisleipää
400g luomunaudan jauhelihaa
1 luomumuna
2rkl ruiskorppujauhoja
1tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1tl savusuolaa
1tl Nomu smoky peri-peri rub -mausteseosta
½prk dolmio tomaattipastakastiketta
2tl dijonsinappia
1tl sokeria
maun mukaan chipotle-tabascoa (muutama tippa)
½tl savusuolaa
1tl Nomu smoky peri-peri rub -mausteseosta
ripaus juustokuminaa
6 siivua cheddar-sulatejuustoa
salaattia
1 punasipuli
6 siivua pekonia
Sekoita mausteet (murskaa morttelissa, koska savusuola ja chiliseos ovat karkeita) ja muna jauhelihaan, vaivaa taikina tasaiseksi ja muotoile mahtavia, hieman ruisleipiä suurempia pihvejä.
Kuumenna kattilassa dolmio-kastike, sekoita sekaan sinappi ja mausteet, hauduttele hetki.
Kuumenna paistinpannulla hieman öljyä ja paista siinä renkaiksi siivutettua punasipulia kunnes se pehmenee ja saa hieman väriä. Ota pois pannulta ja paista pekonisiivut rapeiksi.
Kuumenna (valurautainen) parilapannu erittäin kuumaksi ja paista siinä jauhelihapihvit.
Paahda ruisleivät leivänpaahtimessa ja kokoa hampurilainen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti