sunnuntai 22. toukokuuta 2011

KIRSIKKATIRAMISU


12kpl savoiardikeksejä (Tiramisukeksejä)
n.1dl kirsikkahilloa

1,5dl vahvaa kahvia
1/4dl sokeria
1dl portviiniä

2 kananmunaa
½dl sokeria
250g mascarpone-tuorejuustoa
ripaus suolaa

tuoreita kirsikoita
tummaa kaakaojauhetta

Keitä erittäin vahvaa kahvia, sekoita siihen sokeri ja portviini. Anna jäähtyä. Kasta savoiardinkeksit kahviseokseen ja asettele tarjoiluastian pohjalle. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset varovasti ja huolellisesti eri kulhoihin. Ripauta valkuaisten sekaan hitusen suolaa ja vaahdota jämäkäksi vaahdoksi. Vaahdota puoli desiä sokeria ja keltuaiset keskenään. Sekoita mascarpone keltuaisvaahtoon ja lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen. Levitä kirsikkahilloa keksien päälle ja peitä koko komeus mascarpone-vaahdolla. Peitä tarjoiluastia kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli. Sihtaa päälle kaakaojauhetta ja koristele kirsikoilla.

1 kommentti:

  1. Voi lääh sentään, söisin! Huomasin juuri vakavan epäkohdan, en ole vielä sun blogin lukija vaikka täällä tuleekin välillä käytyä! :O Korjaan tilanteen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...