perjantai 17. joulukuuta 2010

COQ AU VIN - KASVIKSILLA HÖYSTETTY PUNAVIINIKUKKO



Ohje Koti ja keittiö -lehdestä 3/2005

1 kokonainen paloiteltu broileri TAI 4 broilerin koipi-reisipalaa (tai hieman enemmän koipipaloja)

suolaa
rouhittua mustapippuria
vehnäjauhoja
öljyä
3-4 sipulia (tai 8-10 salottisipulia)
2-3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2-3 lehtisellerin vartta
200g herkkusieniä (tai siitakesieniä tai portobelloja tai kaikkia näitä kuten tällä kertaa laitoin)
170g pekonia suikaloituna (tai suurinpiirtein sama määrä valmiita suikaleita)
3dl kanalientä
3dl punaviiniä
1rkl tomaattisosetta
1tl kuivattua timajmia
(rosmariinin oksa; ei kuulunu alkuperäiseen ohjeeseen, mutta rakastan rosmariinin makua pataruuissa)
laakerinlehti

Taita koipireisipalat ja leikkaa kahtia. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja pyörittele vehnäjauhoissa.
Ruskista palat pannussa öljyssä kauniin ruskeiksi.
Kuori ja lohko sipulit, hienonna valkosipuli, kuori ja pilko porkkanat reiluiksi viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi lehtisellerin varret sekä sienet.
Laita pekonisiivut uunipataan (tai kasariin) ja kuumenna, kunnes rasva alkaa irrota.
Lisää kasvikset ja sienet, kuullota hetki.
Lisää kanaliemi, punaviini, mausteet ja broileripalat. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti tai hauduta kasarissa/padassa liedellä miedolla lämmöllä kannen alla.
Poista laakerinlehti ja rosmariinin oksa, tarjoa esim. uuniperunoiden tai keitettyjen perunoiden kanssa.


Valmistusaika: 30min valmisteluihin + kypsennysaika 1h
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: Noin 9,50e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...