keskiviikko 1. joulukuuta 2010

PASTAA LOHEN, MÄDIN JA VODKAN VOIMALLA


Resepti on kirjasta "VIITTÄ VAILLE VALMIS" (55 helppoa reseptiä, joihin tarvitset korkeintaan viisi ainesta sekä perusruokakomeron, Guy Taylor & Sebastian Schauermann).

Muokkasin reseptiä hieman. Tein pastan itse, käytin kirjolohenmätiä (alkuperäisessä reseptissä oli 160g muikunmätiä) ja käytin huomattavasti vähemmän vodkaa - alkuperäisessä reseptissä vodkaa olisi tullut 8cl/4 hlö, mutta mielestäni pieni ripsaus oliiviöljyn tapaan annoksen päälle antoi ruualle tarpeeksi potkua, mieheni lisäsi vodkaa annokseensa runsaammin ja sen jälkeen ruoka maistui kiinteälle vodkasnapsille! Kastiketta tein runsaammin, tupla-annoksen. Käytin kalaliemikuution sijasta kalafondia. Ohjeeseen kirjoitin itse käyttämäni määrät ja aineet.

4 hengelle

600g tuoretta lohifilettä (neljänä viipaleena, suomustettuna mutta nahallisena)
pieni rasiallinen kirjolohenmätiä (pari ruokalusikallista per annos)
muutama loraus vodkaa
neitsytoliiviöljyä
400g pastaa
2 sipulia pieneksi silputtuna
muutama ruokalusikallinen voita
4dl kuivaa valkoviiniä
3rkl kalafondia
6dl kuohukermaa
maissijauhoja
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista kastike: Paista silputtua sipulia voissa pannulla, kunnes se on pehmennyt (sipuli, ei pannu).
Kaada sekaan viini ja lisää lisää fondi. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kokoon.
Asettele lohiviipaleet uuninkestävään vuokaan. Sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista uunissa kevyesti eli n.10min, lohi saa jäädä sisältä hieman "persikkaisen väriseksi". Keitä sillä välin pasta (kuvassa tuoretagliatellea odottelemassa keittämistä - tuorepasta kannattaa kuivatella irtonaisena, muuten se jää yhdeksi suureksi kököksi).
Jos kastike jää liian löysäksi, suurusta kermatilkkaan sekoitetulla maissijauholla mieleiseksesi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Annostele pasta lautasille, kaada joukkoon vähän kastiketta. Aseta lohipalat pastan päälle ja kruunaa mädillä. Pirskota juuri ennen tarjoilua päälle hieman vodkaa ja jauha roimasti mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...