perjantai 17. joulukuuta 2010

ITALIALAINEN KESÄKURPITSA-RICOTTA -PIIRAS

Ohje on napattu Glorian ruoka ja viini -lehdestä 5/08.

4 kpl pieniä lehtitaikinalevyjä (tai kaksi isoa)

Täyte:
200g ricotta-tuorejuustoa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl rosmariinia hienonnettuna
2 rkl timjamia hienonnettuna
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
1 kananmuna

Päälle:
1 kesäkurpitsa
2rkl neitsytoliiviöljyä
mustapippuria myllystä
merisuolaa rouhittuna

Voitelu:
1 kananmuna

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kahden levyn reunaan veitsellä kehysmäinen viilto, n. 2cm reunasta. Ohje sanoo, ettei viiltoa tehdä läpi asti, mutta minä halusin piiraisiin selvät reunat ja leikkasin keskiosan pois kokonaan.
Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Nosta taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään.
Höylää kesäkurpitsasta ohuita pitkiä siivuja juustohöylällä. Laita siivut kulhoon, kaada sekaan oliiviöljyä ja pyörittele niin että oliiviöljyä on kesäkurpitsasiivuilla tasaisesti.

Jos teet alkuperäisen ohjeen mukaan, laita kaksi lehtitaikinalevyä päällekkäin ja levitä täyte keskelle niin ettei sitä mene kehyksen yli. Jos teet kuten minä, laita kehyslevy kokonaisen levyn päälle ja levitä täyte keskelle. Pyörittele kesäkurpitsasiivuista rullia ja töki täytteeseen. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Voitele reunat munalla.
Paista 25min tai kunnes reunat saavat kauniin värin. Kesäkurpitsat saavat tummua hieman reunoistaan. Anna piirakan jäähtyä hetki ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa tai kahvipöydän suolaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...