keskiviikko 1. joulukuuta 2010
HÄMMÄSTYTTÄVÄÄ YRTTISALAATTIA JA TOMAATTIBRUSCHETTAA (Jamie Oliverin ohjeella)
4 annosta
3-4 kypsää tomaattia (silppua kevyesti - itse lohkoin tomaatit)
neitsytoliiviöljyä
balsamietikkaa
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
(1 tuore punainen chili, poista siemenet ja silppua)
4 viipaletta ciabattaa, paksuus n.2,5cm
1 valkosipulin kynsi puolitettuna (ei tarvitse kuoria)
1/2 sitruunan mehu
pieni kourallinen rucolaa (huuhdo ja linkoa)
muutaman tuoreen rakuunanoksan lehdet (korvasin lipstikalla kun ei löytynyt rakuunaa)
muutama tuore fenkolin lehtitupsu
muutaman tuoreen mintunoksan lehdet
2 reilua kourallista kiinnostavia tuoreita yrttejä (viinisuolaheinä, vesikrassi, basilika, lehtipersilja...)
Valmista kastike sekoittamalla sitruunamehu, kolminkertainen määrä neitsytoliiviöljyä ja maun mukaan suolaa ja pippuria.
Pane pilkotut tomaatit kulhoon, lorauta päälle neitsytoliiviölyä ja ripaus balsamietikkaa (itse pidän kirpsakasta, joten lorautin vähän ronskimmin). Sekoita ja ripottele kulhoon suolaa ja chilisilppu (mikäli rakastat chiliä kuten minä ja armas Jamie).
Paahda ciapattaviipaleita kuumalla parilapannulla noin minuutin ajan molemmin puolin, eli kunnes ne ovat rapsakoita, kullanvärisiä ja raidallisia. Mikäli et omista parilapannua, käytä tavallista pannua tai leivänpaahdinta! Hiero paahdettujen leipien pintaa valkosipulin kynnen puolikkaalla.
Kääntele yrttejä salaatinkastikkeessa.
Jaa ciapattaviipaleet neljälle lautaselle, nosta jokaisen siivun päälle kasa pilkottuja tomaatteja, painele tomaatteja leivän pintaan ja kruunaa leivät yrtti-rucolasalaatilla.
Simppeliä ja herkullista!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi kun onkin herkullisen näköistä, kyllä Jamien ohjeilla onnistuu! Eksyin jostaki tänne blogiin ja täällähän on jos mitä ihanimpia ohjeita :)
VastaaPoista