torstai 16. tammikuuta 2020

MERIMIEHEN KALALEIPÄ

Erilaiset leivät kuuluvat perheemme viikonloppulounaslistalle. Perinteisen Eggs Benedictin ja sen erilaiseten muunnosten, toast skagenin, hieman omaan tyyliin muovatun metsästäjänleivän, ihanan lohiklubileivän ja Oskarinleivän jatkeeksi pääsi merimiehen kalaleipä. Tämä resepti on jälleen kerran Glorian Ruoka & Viini -lehdestä ja löytyy myös Soppa 365 -sivuilta. Reseptistä poiketen käytimme leipänä riisileipää, kalana kuhaa, vesikrassin sijasta auringonkukan versoja ja majoneesin teimme itse.



4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400 g punakampelafileitä (tai kuhaa, siikaa, turskaa...)
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
1 tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
1 rkl voita ja 1 rkl öljyä
8 tl voita
4 salaatinlehteä
4 tillinoksaa
vesikrassia (tai auringonkukan versoja tai muita versoja)
4 sitruunanlohkoa

rapusalaatti:
1 prk (165 g/110 g) kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1 pieni salottisipuli
n. ¾ dl majoneesia
2 rkl tilliä hienonnettuna
½ tl piparjuurta raastettuna
3–4 tippaa tabascoa
½ tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria myllystä


Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.



Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.

Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. 
Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...