4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400 g punakampelafileitä (tai kuhaa, siikaa, turskaa...)
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
1 tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
1 rkl voita ja 1 rkl öljyä
8 tl voita
4 salaatinlehteä
4 tillinoksaa
vesikrassia (tai auringonkukan versoja tai muita versoja)
4 sitruunanlohkoa
rapusalaatti:
1 prk (165 g/110 g) kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1 pieni salottisipuli
n. ¾ dl majoneesia
2 rkl tilliä hienonnettuna
½ tl piparjuurta raastettuna
3–4 tippaa tabascoa
½ tl sormisuolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville.
Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti