perjantai 24. tammikuuta 2020

TAIVAALLISTA KUHAA JA KASVIKSIA VOIKASTIKKEELLA

Olipa kerran ihana perjantai-ilta ja taivaallinen illallinen. 
Simppeli, mutta niin maukas, että teki mieli tirauttaa onnenkyynel.

Paistettua kuhaa, maa-artisokka-palsternakkapyreetä, porkkanaa, viinissä ja voissa kiehautettuja retiisejä ja sokeriherneen palkoja, versoja ja voikastiketta.

Ensin kalan kanssa piti tuleman browned butter saucea, mutta retiisien ja herneenpalkojen voi-viiniseoksesta jäi niin kaunis ja maukas voiseos, että sekoitin sen ruskistuneen voin sekaan. 

Täydellistä!


kuhaa fileenä
voita
öljyä
pari kourallista sokeriherneen palkoja
pari pientä porkkanaa
muutamia retiisejä
retiisin lehdet
versoja (auringonkukan, retiisin)
250g maa-artisokkaa
1 palsternakka
suolaa
mustapippuria
lasillinen kuivaa valkoviiniä

Keitä kuorittu palsternakka ja kuoritut maa-artisokat pehmeiksi. 

Puhdista ja puolita retiisit. Säästä lehdet. Leikkaa porkkana puoliksi "lyhyeen suuntaan" ja muotoile halutessasi leikkuupinnat pyöreämmäksi vaikkapa hedelmäveitsellä tai kuorintaveitsellä. Halkaise porkkanat pituussuunnassa.

Kiehauta porkkanat suolalla maustetussa vedessä sopivan napakan pureskeltaviksi. Sulata noin 50g voita ja lisää siihen retiisit. Pyörittele muutama minuutti ja lisää valkoviini. Kiehuttele pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla (myllystä). Lisää sokeriherneet ja kiehauta. Siivilöi kasvikset voi-viiniliemestä. Sulata kattilassa noin 100g voita ja anna sen ruskistua, lisää voi-viiniseos ja anna hetken porista.


Paista sillä aikaa kuhafileet voi-öljyseoksessa pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Valuta maa-artisokat ja palsternakka, ja lisää joukkoon köntti voita. Mausta suolalla. Soseuta sauvasekoittimella samettisen sileäksi.


Asettele siivilöidyt kasvikset, retiisin lehdet ja versot haluamallasi tavalla lautasille. Annostele lautaselle myös pyree kalafileet, valuta päälle taivaallinen kastike.


NAUTI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...