perjantai 31. elokuuta 2018

SAVUSTETTUJA PUNAJUURIA GRILLATTUJEN PIHVIEN JA RAEJUUSTOKASTIKKEEN KANSSA (Jamie Oliverin ohjeella)

Kokeilimme viikonloppuna pitkästä aikaa uutta reseptiä Jamie Oliverilta. Raejuustokastike kuulosti hieman epäilyttävältä, mutta voi taivas, miten herkullista raikkaan sitruunainen kastike olikaan yrttisten punajuurten kanssa! Lisukkeet olivat niin ihanat, ettei annos olisi edes pihviä kaivannut.

Raejuustokastiketta teimme tuplamäärän, koska a) rakastamme kastikkeita ja b) niitä on ohjeissa yleensä lähtökohtaisesti liian vähän. Osuimme oikeaan: herkullista kastiketta upposi tämä tuplamäärä helposti. Punajuuret teimme savustimessa.


8 pientä punajuurta (poista kannat)
pienen tuoreen rosmariini nipun lehdet
1 rkl punaviinietikkaa neitsytoliiviöljyä
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
pienen silopersiljanipun kevyesti silputut lehdet
pienen tuoreen basilikanipun kevyesti silputut lehdet
3 x 200 g ulkofilepihvi (alkuperäisessä reseptissä 2 x 100g sisäfilepihvi per ruokailija)

raejuustokastike:
4 kukkuraista ruokalusikallista raejuustoa (löysin kaupasta maukasta 4% raejuustoa)
½-1 sitruunan mehu ja kuori (lisää vähitellen ja maistele!)
neitsytoliiviöljyä
muutaman tuoreen timjaminoksan lehdet


Sytytä grilli tai nuotio. Lado punajuuret kaksinkertaiselle foliolle ja ripottele niille rosmariininlehdet. Sulje folio paketiksi, taita reunat ja tiivistä päädyt. Pistele foliota muutamia kertoja veitsellä, jotta savu pääsee pakettiin. Nosta grillin ritilä paikaltaan, laske paketti varovasti hiillokselle ja pane muutama hiili myös paketin päälle. Jätä punajuuret kypsymään 30-40 minuutiksi, kunnes ne ovat pehmeitä, ja ota sitten paketti hillokselta ja anna sen jäähtyä. Ota hieman jäähtyneet punajuuret paketista ja heitä rosmariininoksat pois. Kuori punajuuret ja heitä hiiltyneet kuoret pois. Leikkaa punajuuret ronskisti lohkoiksi ja pane ne kulhoon. Lisää kulhoon viinietikka, 3 ruokalusikallista neitsytöljyä, runsaasti suolaa ja pippuria ja puolet persiljasta ja basilikasta. Kääntele, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. 


Pane toiseen kulhoon raejuusto ja lisää puolikkaan sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori. Sekoita joukkoon 2 lorausta neitsytöljyä, timjaminlehdet, suolaa ja pippuria. Kääntele kastiketta varovasti. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa sitruunamehua.

Lado pihvit grillin ritilälle ja kypsennä ne haluttuun kypsyysasteeseen, kääntele niitä minuutin välein, nosta ne sitten levähtämään. Jaa punajuuret lautasille. Nosta kummallekin lautaselle pihvi ja reilusti raejuustokastiketta. Ripottele pinnalle loput yrtit ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...