keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

KATKARAPU-AVOKADOSALAATTI

Lomalla mieli lepää ja täyttyy uusilla ideoilla. Sain päähäni rakentaa raikkaan avokado-katkarapusalaatin avokadon kuoreen. Kuvan annos oli juuri sopiva viikonloppulounas, mutta yksittäinen salaattikuppi voisi sopia hyvin vaikka kesäisille kutsuille pikkupurtavaksi tai alkupalaksi. Perhe ylisti salaattia ihanaksi. 


300g pieniä pakastekatkarapuja 
 3 kypsää avokadoa
½ limen mehu
½ sitruunan mehu, 
1 tomaatti
15 cm pätkä kurkkua
 3/4 dl hunajamelonia 
2 chiliä
2 kevätsipulin vartta
kourallinen basilikaa
kourallinen korianteria
 suolaa, pippuria, 

lisäksi
rucolan versoja
limellä maustettua minuuttimajoneesia
(kaupan majoneesikin käy, mutta itse tehty on huomattavasti parempaa)

Sulata katkaravut siivilässä juoksevan haalean veden alla. Halkaise avokadot ja nappaa kivi pois. Kaiva hedelmäliha lusikalla kuoresta mahdollisimman ehjänä tai parissa palassa. Kuutioi avokadot kulhoon ja lorauta niiden päälle tasaisesti limen ja sitruunan mehut (estää tummumisen). Kuori kurkku, halkaise se ja kaapaise siemenet lusikalla pois. Pilko tomaatti, kurkku ja hunajameloni pienenpieniksi kuutioiksi. Siivuta chili ja kevätsipulit ohuiksi siivuiksi. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset kulhossa avokadon ja valutettujen katkarapujen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää tarvittaessa limen mehua. Annostele kuorikuppeihin.

Aseta avokadosalaattikupit lautaselle ja ripottele niiden viereen rucolan versoja. Lisää lautaselle ja/tai salaatin päälle limemajoneesia vaikkapa pieninä "pisaroina".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...