torstai 1. maaliskuuta 2018

MAUSTEINEN LIHAPULLAPATA

Pyöräytin eräänä arki-iltana lihapullapadan, johon koitin tunkea mahdollisimman paljon purkkien ja purnukoiden jämiä. Lopputulos oli herkullinen, mutta pehmeät lihapullat tuppasivat murskaantumaan pataan, kun sekoittelin ruokaa ettei pasta palaisi pohjaan. Vielä maukkaampaa lihapullapata oli seuraavana päivänä, kun maut olivat tasaantuneet ja liemi imeytynyt pastaan.


Lihapulliin:
1kg naudan jauhelihaa
1dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tahinia (ei pakollinen/olennainen, laitoin vain koska sitä pitää saada tuhottua)
3tl harissaa
3tl suolaa
2rkl korppujauhoja
3 kananmunan valkuaista (tai vaikka pari munaa - käytin valkuaista koska niitä jäi jostain kokkailusta)
1rkl sitruunan mehua


Kastikkeeseen:
Kuumenna padassa reilusti oliiviöljyä ja heitä joukkoon...
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
4 isoa valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 punasipulia kapeina siivuina
2 tl kuivattuja mintunlehtiä
2 tl kuivattuja limen lehtiä
2 tl juustokuminaa (=jeeraa)
2 tl kurkumaa
2 tl tulista savupaprikaa
1 rkl srirachaa
2 rkl tomaattipyrettä
3 rkl lihafondia
1 jalapeno ohuina siivuina
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raasteena

Pyörittele ja anna porista hetki. 

Lisää sitten:
noin litra vettä 
neljä kourallista riisinjyvän mallista pastaa (tai vaikka riisiä tai jotain muuta pastaa)
2 kaffirlimen lehteä

Tiputtele joukkoon lihapullat ja anna porista kunnes pasta on kypsää. 

Lisää lopuksi:
1 siivutettu kevätsipulin varsi
1 sitruunan mehu
kourallinen basilikaa
kourallinen korianteria

Kauho lautaselle ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...