torstai 22. maaliskuuta 2018

LIHAPULLA -KHAO SOI

Olen jo aikaisemmin julkaissut tästä ruuasta simppelimmän version, mutta tässä päivitetyssä versiossa pohjois-thaimaalaisen khao soin herkulliset vivahteet pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Vaikka en rakastakaan termiä "lohturuoka", on tässä keitossa jotain lämmittävän ja hykerryttävän lohdullista.


  

Lihapullat:
400g naudan jauhelihaa
1rkl valkosipulia hienonnettuna
1 sitruunaruohon varsi hienonnettuna (tai valmista sitruunaruohomurskaa 1rkl)
4 kevätsipulia hyvin hienonnettuna
2rkl punaista currytahnaa
1rkl sitruunamehua
1rkl kalakastiketta
1 kananmunan keltuainen
(suolaa), mustapippuria

4dl kookosmaitoa
2-4rkl punaista currytahnaa (voimakkuudesta ja mausta riippuen)
1tl kurkumajauhetta
4rkl kalakastiketta
1rkl soijakastiketta
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
½-1 limen mehu
kolme kerää keitettyjä munanuudeleita

päälle:
3 kevätsipulia hienonnettuna
4 punaista chiliä hienonnettuna
2-3 salottisipulia hienonnettuna/ohuiksi renkaiksi siivutettuna
4rkl säilöttyjä sinappikaalinlehtiä huuhdeltuna (löytyy etnisistä kaupoista ja esim. Siam House -nettikaupasta, mutta voi jättää joko kokonaan pois tai korvata vaikkapa tuoreella rucolalla)
2rkl öljyssä paistettuja valkosipuliviipaleita
korianterinlehtiä
1 nuudelikerä paistettuna (ei pakollinen)

Valmista lihapullat. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään ja ja pyörittele pulliksi. 

Valmistele tilpehöörit. Paista nopeasti kuumassa öljyssä pari valkosipulinkynttä ohuiksi siivuiksi siivutettuna. Hienonna kevätsipulit. Pilko sinappikaali tai revi rucola valmiiksi ja revi korianterista lehtiä valmiiksi. Paista öljyssä nopeasti myös hieman rikkipuristeltu kuiva munanuudelikerä. Valuta rasva pois.

Mittaa kattilaan noin puolet kookosmaidosta, kiehauta ja lisää currytahna ja kurkuma. Sekoita huolella ja hauduta kunnes seos on tuoksuvaa.

Lisää joukkoon loppu kookosmaito, kanaliemi sekä kala- ja soijakastike. Mausta tarvittaessa suolalla tai lisää kalakastiketta, rouhi sekaan mustapippuria. Tiputtele sekaan lihapullat. Hauduta keittoa 7-10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja mausta vielä limellä.

Keiton poristessa keitä munanuudelit valmiiksi. Jaa munanuudelit keittolautasten pohjalle. Annostele keitosta lautasille nuudelin päälle lihapullia ja valuta lopuksi annoksiin herkullista lientä. Ripottele annosten pinnalle hieman kaikkia koristeista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...