torstai 8. maaliskuuta 2018

KALAPUIKOT LOHESTA SEKÄ MUNAKASTIKE

Taas vähän tavallisempaa ja arkisempaa ruokaa. Sovelsin kalapuikkojen tekemisessä Jamie Oliverin fish fingers -ohjetta ja munakastikkeen valmistin näppituntumalta, joten määrät ovat taas jotain "sinne päin". Helppoa, nopeaa ja hyvää.



kalapuikot
n. 600g lohta (mahdollisimman tasakokoinen pala eli ei pyrstöpäästä) fileenä
pari kolme kourallista kuivunutta leipää
n. 100g hyvää cheddaria 
2 kananmunaa
1tl tulista savupaprikaa

Poista lohifileestä nahka ja pyyhkäise filee puhtaaksi. Leikkaa lohi n. 10x4 cm pötköiksi. 


Pyöräytä leipä ja cheddar monitoimikoneessa hienoksi muruksi. Riko 2 kananmunaa syvään lautaseen sekoita rakenne rikki, mausta savupaprikalla. Pyörittele lohipötköt ensin munaseoksessa ja sitten leipäseoksessa (ja halutessa toisen kerran munassa ja leivässä). 


Pakasta lohipötkylät toviksi ja paista sitten uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. 


munakastike
n. 70g voita
n. 70g vehnäjauhoja
n. 5-7dl maitoa
4 kananmunaa kovaksi keitettynä
suolaa
puoli punttia ruohosipulia hienonnettuna

Sulata kattilassa miedohkolla lämmöllä voi ja sekoita joukkoon saman verran jauhoja. Sekoita tasaiseksi seokseksi, älä anna ruskistua. 


Lisää lämpöä ja sekoita joukkoon pikkuhiljaa maitoa noin puoli litraa. Lisää maito niin tasaisesti, että kastike pysyy koko ajan tasaisena hiljalleen porisevana  seoksena.  Hauduttele noin vartti koko ajan sekoitellen, lisää n. 1tl suolaa. Kun kastike on paksua, lisää 4 keitettyä kananmunaa kuutioituna sekä hienonnettu ruohosipulia.


Tarjoile sitruunasiivun ja keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...