Helppoa, hyvää ja edullista.
Ja ihan heittämällä yksi parhaista lihapullapastoista, joita olen tehnyt.
Sekoita kastikkeen ainekset uunivuoassa:
500g basilikalla maustettua tomaattipastakastiketta
2 raastettua valkosipulin kynttä
kourallinen paahdettua sipulirouhetta
1 punainen chili hienonnettuna
2tl kuivattua persiljaa
1tl kuivattua rosmariinia
1tl suolaa
muutama rouhaus mustapippuria
lihapullataikina:
kourallinen kaurahiutaleita
sen verran kermaa, että kaurahiutaleet kostuvat
reilu 1tl suolaa
muutama rouhaus mustapippuria
1tl currya
1tl kuivattua persiljaa
2 valkosipulin kynttä raastettuna
kourallinen paahdettua sipulirouhetta hieman hienommaksi murskattuna
500g naudan jauhelihaa (12-17% rasvaa)
1 kananmuna
Pyörittele taikinasta pullia ja upota ne kastikkeeseen.
Raasta päälle kevyesti cheddaria.
Anna muhia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoile tagliatellen kanssa.
Tomaattinen lihapullapasta sopii niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Tämä versio lihapullapastasta syntyi lomamatkallamme Islannissa. Jonkinlaista vastaavaa ruokaa olemme tehneet monella muullakin reissulla, sillä ainekset ovat helposti saatavilla ja ruoka on helppo valmistaa vieraassakin keittiössä ja kehnommallakin keittovarustuksella.
Tämäkin ohje näyttää hyvältä. Tämä on otettava kokeiluun.
VastaaPoista