tiistai 8. joulukuuta 2015

ITSENÄISYYSPÄIVÄN SAPAKSET

Juhlistimme Suomen 98-vuotista itsenäisyyttä nauttimalla illalliseksi suomalaisia tapaksia eli sapaksia. En halunnut tuhlata turhan paljon aikaa keittiössä, joten pidin menun simppelinä enkä lähtenyt kikkailemaan turhia.


Sapas-menu:

Maa-artisokkakeittoshotti*

Sillinäkkileivät
Spelttinäkkileipää, perunaa, omenaa ja juhlasilliä

Lohileipäset
Saaristolaisnappeja, ruohosipulituorejuustoa, kylmäsavulohta,
kirjolohen mätiä ja ruohosipulia

Pororieskarullat
Rieskaa, piparjuuri- ja pippurituorejuustoa sekä kylmäsavuporoleikettä

Leipäjuustoa ja lakkahilloa

Karpalo-brie ja karpaloita

Suolakeksiä, Aura Goldia sekä marmeladia vihreistä tomaateista



*Maa-artisokkakeittoshotti (kolmelle)
200g maa-artisokkaa
75g jauhoista perunaa
1 valkosipulin kynsi
suolaa
ripaus valkopippuria
kasvisfondia
½dl mustapippurituorejuustoa

Keitä kuoritut maa-artisokat, perunat ja kokonainen valkosipulin kynsi suolatussa vedessä täysin kypsiksi. Valuta, mutta säästä keitinvesi. Soseuta perunat, maa-artisokat ja valkosipuli sauvasekoittimella ja lisää valkopippuri, loraus kasvisfondia sekä sen verran keitinvettä, että saat soseesta silkkisen keiton. Lisää joukkoon vielä tuorejuusto ja suristele tasaiseksi. Annostele laseihin tai pieniin kulhoihin, koristele ruohosipulilla, krutongeilla tai rapeilla pekonimuruilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...