Sapas-menu:
Maa-artisokkakeittoshotti*
Sillinäkkileivät
Spelttinäkkileipää, perunaa, omenaa ja juhlasilliä
Lohileipäset
Saaristolaisnappeja, ruohosipulituorejuustoa, kylmäsavulohta,
kirjolohen mätiä ja ruohosipulia
Pororieskarullat
Rieskaa, piparjuuri- ja pippurituorejuustoa sekä kylmäsavuporoleikettä
Leipäjuustoa ja lakkahilloa
Karpalo-brie ja karpaloita
Suolakeksiä, Aura Goldia sekä marmeladia vihreistä tomaateista
*Maa-artisokkakeittoshotti (kolmelle)
200g maa-artisokkaa
75g jauhoista perunaa
1 valkosipulin kynsi
suolaa
ripaus valkopippuria
kasvisfondia
½dl mustapippurituorejuustoa
Keitä kuoritut maa-artisokat, perunat ja kokonainen valkosipulin kynsi suolatussa vedessä täysin kypsiksi. Valuta, mutta säästä keitinvesi. Soseuta perunat, maa-artisokat ja valkosipuli sauvasekoittimella ja lisää valkopippuri, loraus kasvisfondia sekä sen verran keitinvettä, että saat soseesta silkkisen keiton. Lisää joukkoon vielä tuorejuusto ja suristele tasaiseksi. Annostele laseihin tai pieniin kulhoihin, koristele ruohosipulilla, krutongeilla tai rapeilla pekonimuruilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti