torstai 17. joulukuuta 2015

LANTTULAATIKKO & PORKKANALAATIKKO

"Jos tehdään perinteisiä jouluruokia, 
niin eihän tehdä niitä ihan hirvittävän paljoa?"
"Ei tehdä, muutamaa lempparia vaan."
"Hyvä. Minä haluan lanttulaatikkoa."
"Minä taas en välitä lanttulaatikosta, mutta porkkanalaatikkoa on oltava."
"Jahas. Minä muuten haluan tummaa joululimppua."
"Ja minä vaaleaa."

...ja niin niiden jouluruokien määrä lähtee taas ihan lapasesta.

Nämä laatikot ovat kuitenkin niin helpot valmistaa, 
ettei joulustressin määrä kasva, vaikka tekisi molempia.

Reseptit Maku-lehdestä.



LANTTULAATIKKO


1 kg lanttua
2 dl kuohukermaa
2 munaa
½ dl siirappia
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
1/4 tl neilikkaa
1 dl korppujauhoja
2 rkl voita

Kuori ja kuutioi lantut. Keitä ne pehmeiksi vähässä vedessä. 
Kaada vesi pois ja soseuta lanttupalat.
Lisää lanttusoseeseen kerma, munat, siirappi, 
mausteet ja kolmasosa korppujauheesta.
Kumoa seos voideltuihin uunivuokiin ja kuvioi laatikoiden pinnat 
ruokalusikan kärjellä aaltomaisesti.
Ripottele päälle loput korppujauheet sekä voinokareet.
Paista 200 asteessa noin tunnin ajan.



PORKKANALAATIKKO


3 dl vettä
1½ dl puuroriisiä
7 dl täysmaitoa
700 g porkkanaa
2 kpl munaa
1½ tl suolaa
2 rkl siirappia
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

Kiehauta vesi kattilassa. 
Lisää riisi ja anna kiehua, kunnes neste on imeytynyt riiseihin. 
Lisää maito ja anna hautua kannen alla välillä sekoittaen melkein kypsäksi puuroksi.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lisää raaste ja muut aineet puuroon.
Kaada seos voideltuun suureen uunivuokaan, 
vuole porkkanalaatikon päälle voinokareita.

Kypsennä porkkanalaatikkoa uunissa 175 asteessa noin tunti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...