sunnuntai 20. joulukuuta 2015

KANELILLA JA TÄHTIANIKSELLA MAUSTETTU GRAAVILOHI

Niinäkin vuosina, kun olen tehnyt joulupöytään jotain aivan muuta kuin perinteisiä ruokia, on joulunajan herkkuihin kuulunut tavalla tai toisella graavilohi tai kylmäsavulohi. Tämä veikeän jouluisesti maustettu graavilohi toi kaivattua vaihtelua jokavuotiseen kalaherkkuun ja löytyy jatkossakin joulumenustamme.

Resepti löytyi Turun Sanomien sivuilta.


1 kg lohifilee
3 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl hienoa sokeria
3 kanelitankoa
15 tähtianista
10 maustepippuria
3 laakerinlehteä
½ tl neilikkaa

Pyydä kalakauppiastasi poistamaan lohesta vatsarasvat ja ruodot tai tee se itse.

Levitä suola tasaisesti lohen päälle. Murskaa mausteet sokerin kanssa huhmareessa karkeaksi rouheeksi ja levitä kalan päälle. (Mikäli sinulla ei ole huhmaretta, voit murskata mausteet leikkuulaudalla puhtaan liinan alla esimerkiksi kattilan pohjaa tai kaulinta käyttäen.)

Laita kala astiaan, nahka alaspäin ja peitä kelmulla. Huomioi, että kalan graavaantuessa siitä irtoaa nestettä. Kala kypsyy 1–2 vuorokaudessa.

1 kommentti:

  1. Onpa kivan kuulloiset mausteet! :) Meillä tehtiin tänä vuonna lime-piparjuuriversio.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...