keskiviikko 28. lokakuuta 2015

MUU PHAT KRA-TIAM PHRIK THAI, porsaanlihaa valkosipulilla ja pippurilla



"Tästä kiinalaistyylisestä ruokalajista löytyy 
klassinen yhdistelmä valkosipulia ja pippuria"

- Löytöretki Thaimaan keittiöihin


1½ tl mustia pippurinmarjoja
1 kokonainen valkosipuli, kynnet paloiteltuna
8-10 korianterinjuurta paloiteltuna (tai 1tl korianterijauhetta)
3rkl kasvisöljyä
500g porsaanfileetä leikattuna 5cm siivuiksi
1rkl kalakastiketta
1rkl soijakastiketta
½tl sokeria

valkosipuli-chilikastiketta tarjoiluun:
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 linnunsilmächiliä kevyesti murskattuna
2rkl limettimehua
1rkl kalakastiketta
1tl sokeria

Valmista ensin valkosipuli-chilikastike. Sekoita kaikki ainesosat keskenään pienessä kulhossa. Kastike säilyy jääkaapissa purkitettuna useita viikkoja. 

Survo mustat pippurinmarjat karkeasti morttelissa ja laita ne pieneen kulhoon. Survo valkosipuli ja korianterinjuuret tahnaksi ja sekoita pippurinmarjojen kanssa.

Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa ja pikapaista puolet valkosipuli-pippuritahnasta keskilämmöllä noin minuutin ajan, kunnes valkosipuli alkaa ruskistua ja tuoksua. Lisää puolet lihasta ja pikapaista korkealla lämmöllä minuutin ajan. Laske lämpöä ja kypsennä pari minuuttia. Poista lämmöltä. Toista jäljellä olevan tahnan ja lihan kanssa. Laita lopuksi kaikki liha takaisin pannulle.

Lisää kalakastike, soijakastike sekä sokeri pannulle. Pikapaista viitisen minuuttia, tai kunnes liha alkaa ruskistua. Tarjoile riisin ja valkosipuli-chilikastikkeen kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...