Ihan uskomattoman maukasta.
Kesäisen kevyttä, raikasta, mehevää, herkullista.
Jos kevyt ja terveellinen ruoka olisi aina näin hyvää,
en kaipaisi lainkaan epäterveellisiä herkkuja.
Reseptit ovat peräisin Glorian Ruoka&Viini (4/15) -lehdestä.
Oman kädenjälkeni annokseen jätin tekemällä majoneesin itse.
Koska vakiomajoneesireseptistämme tulee puolet enemmän tavaraa
kuin GR&V:n reseptiin tarvitaan, teimme maustettua majoneesia
tuplamäärän ja valuttelimme loput valmiin annoksen päälle.
Tämä majoneesikastikelisä kruunasi koko annoksen
aivan uusien sfäärien kuningattareksi.
majoneesimarinoitu kana
4 broilerin rintafileetä
2 salaatinkerää (esim. jääsalaatti ja/tai lollo rosso)
1rl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
bbq-marinadi
(tee tuplamäärä mikäli haluat ihanaa majoneesikastiketta myös annoksen viimeistelyyn)
1 valkosipulinkynsi
1dl majoneesia
2tl worcesterkastiketta
1tl chilikastiketta
1tl paprikajauhetta
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
Tee ensin BBQ-marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
Sekoita majoneesi, valkosipuli ja mausteet.
Jos teit marinadia tupla-annoksen, ota puolet talteen jääkaappiin
ja kääntele lihat lopun marinadin joukkoon.
Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Valmista pikkelöidyt vihannekset broilerin maustuessa.
Kuumenna grilli keskilämmölle. Pyyhi rintafileet kevyesti marinadista
ja grillaa noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Jos käytät paistolämpömittaria, lihan sisälämpötilan tulisi olla 72 astetta.
Anna vetäytyä lämpimässä paikassa, esimerkiksi astiassa kannen alla 10 minuuttia.
Revi salaatti kulhoon. Sekoita oliiviöljy joukkoon.
Lisää valutetut pikkelöidyt vihannekset.
Viipaloi broilerinfileet ja asettele ne salaattipedille.
Mausta suolalla ja viimeistele halutessasi lopulla
bbq-majoneesilla, mikäli valmistit sitä tuplamäärän.
pikkelöidyt vihannekset
1 punasipuli
8 vihreää parsaa
8 retiisiä
4 tomaattia
1/2 kurkkua
3 dl vettä
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 tl korianterinsiemeniä
6 kokonaista mustapippuria
Tee ensin liemi. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja mausteet.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kuori sipuli.
Paloittele vihannekset suupalan kokoisiksi.
Upota ne liemeen ja anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Nosta kasvikset liemestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti