Pyöräytin työkavereille kesälomaterveisiksi
uunivuuallisen raparperipiirakkaa.
Resepti on alunperin Maku-lehdestä, mutta reseptistä poiketen käytin vaniljasokerin sijasta oikeaa (luomu)vaniljaa. Kun vaniljatangon siemet hieroo sokeriin,
ihana vaniljan maku leviää helpoiten tasaisesti koko leivonnaiseen.
Ranskankerman sijasta Lindahlsin turkkilaista luomujogurttia.
Raparperit nappasin omasta raparperipuskastani
ja munat olivat peräisin naapurista,
mistä onnelliset kanaset välillä harhailevat meidänkin pihallemme maata kuopimaan ja matoja etsimään. Raparperipiirakan seuraksi tein luomuvaniljajäätelöä.
100 g voita
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
½ vaniljatangon siemenet
1 tl leivinjauhetta
1 kpl munaa
10 dl raparperia (paloiteltuna)
2 rkl maissitärkkelystä (jos käytät pakastettuja raparpereja)
2dl Lindahlsin turkkilaista jogurttia (luomu)
1 kpl munaa
1 dl sokeria
½ vaniljatangon siemenet
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista murotaikinapohja. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät pakastettuja raparperipaloja, sekoita niiden joukkoon maissitärkkelys.
Sekoita keskenään ranskankerma tai kermaviili,
muna ja sokeri, johon on hierottu vaniljansiemenet.
Paista pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.
Paista raparperipiirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti