Helppoa, hyvää, nopeaa, terveellistä.
Vieläkö löytyy tekosyitä, miksei arkena ehtisi tehdä kunnon kotiruokaa?
Resepti Glorian Ruoka&Viini -lehdestä 2/2015.
600g ruodottomia siikafileitä (4-8kpl)
50g voita
200g pinaattia
ripaus + ½tl suolaa
24 kirsikkatomaattia
4 luomukananmunaa
1/4 sitruunan mehu
2rkl oliiviöljyä
1/4tl mustapippuria myllystä
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Pane voi paistinpannuun ruskistumaan.
Lisää pinaatit ja hauduta pehmeiksi, noin 1minuutti.
Mausta ripauksella suolaa.
Kaada pinaatit ja voi uuninkestävään vuokaan.
Mausta siikafileet suolalla ja laita vuokaan nahkapuoli ylöspäin.
Halkaise kirsikkatomaatit vuokaan.
Riko kananmunat varovasti vuokaan niin, etteivät keltuaiset rikkoudu.
Huom! Jääkaappikylmien kananmunien
keltuaiset pysyvät helpommin ehjinä.
Mausta koko komeus suolalla ja pippurilla ja nosta uuniin 10 minuutiksi.
Kalan pitäisi olla juuri ja juuri kypsää, valkuaisen hyytynyt ja keltuaisen sisältä juokseva.
Pirskota pinnalle sitruunamehua ja oliiviöljyä ja halutessasi raasta muskottipähkinää mausteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti