Italialaisella illallisella nautimme kukkakaalirisoton lisäksi bruschettoja hyvin löyhästi mukaellen Jamien bruschetta- ja crostiniohjeita.
1 ciabatta (sentin-parin siivuina)
1 suuri valkosipulin kynsi
ekstraneitsytoliiviöljyä
1 pallo hyvää puhvelinmaitomozzarella (mozzarella di bufala)
punainen chili (tai pari)
parmankinkkua (prosciutto di Parma)
(basilikan lehtiä)
kuutisen säilöttyä latva-artisokan sydäntä
½ valkosipulin kynsi
sitruunan mehua
neitsytoliiviöljyä
muutamia mintun lehtiä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Puolita artisokan sydämet ja paista niitä muutaman hienonnetun mintun lehden ja puolikkaan valkosipulin kanssa öljytilkassa pannulla hetki, kunnes artisokat ovat saaneet väriä. Ota puolet artisokista pannulta ja soseuta pannulle jääneet artisokat, valkosipuli ja minttu sitruunamehutilkan kanssa.
Paahda ciabattaviipaleet parilapannulla. Hiero niitä halkaistulla valkosipulinkynnellä ja liruta päälle laadukasta ekstraneitsytoliiviöljyä.
Leikkaa tai revi mozzarella ja jaa se puolille ciabattasiivuista. Revi mozzarellan päälle prosciuttoa, ripottele hienonnettua chiliä ja koristele basilikalla. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Levitä artisokkatahna lopuille ciabattasiivuille ja paloittele loput artisokat tahnan päälle. Koristele mintun lehdillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti