torstai 8. elokuuta 2013

UUNISSA PAAHDETTUA VAALEAA KALAA JA PURJOA (Jamie Oliverin ohjeella)

Jos nyt ei vielä ole tullut selväksi, niin tässä se tulee:

I LOVE JAMIE OLIVER!

Jamien sopivan simppeleissä resepteissä toistuvat lemppariainekseni: timjami, rosmariini, minttu, salvia, valkosipuli, chili, sitruuna, lime, pekoni, mozzarella ja prosciutto yhä uusina ihanina yhdistelminä. Resepti, joka monta kertaa on jäänyt vaille huomiota tutussa kirjassa, koska se näyttää "ihan samalta kuin ne muutkin", saattaa yllättää täysin kun sitä huomaa vihdoin kokeilla. Kuten nyt kävi.

Kuva ei tee oikeutta tälle herkulle

16 pikkupurjoa (itse tein käytin tavallista purjoa, tähän määrään riittää 3 isoa purjoa)
4 ruodotonta ja suomustettua, mutta nahallista fileetä vaalealihaista kalaa (siikaa)
1 iso sitruuna (leikkaa 8 lohkoksi)
4 tuoretta rosmariinin oksaa
8 viipaletta pekonia

marinadi
muutaman tuoreen timjamin- ja rosmariininoksan lehdet
muutama laakerinlehti
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
½ sitruunan mehu

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja työnnä uunipannu uuniin kuumenemaan. Survo timjamin ja rosmariinin lehdet sekä laakerinlehdet suolahyppysellisen kanssa morttelissa. Lisää sekaan pari lorausta oliiviöljyä, sitruunamehu ja hyppysellinen pippuria ja sekoita.


Puhdista purjot huolellisesti. Itse käytin isoja purjoja, jotka halkaisin, huuhtelin ja pätkin n.15cm pätkiksi. Kiehauta kattilallinen suolalla maustettua vettä ja esikypsennä siinä purjoja muutama minuutti. Valuta purjot lävikössä ja anna niiden kuivua omassa höyryssään.

Jos kalafileet ovat suuria, voit leikata ne puoliksi tai useampaankin osaan. Pane kalafileet, sitruunalohkot, rosmariininoksat ja purjot kulhoon. Kaada joukkoon marinadi ja kääntele aineksia niin, että marinadia on joka puolella.


Asettele kalafileet kuumennetulle uunipannulle nahkapuoli alaspäin. Lusikoi loput kulhon sisällöstä fileiden päälle ja valuta kaikki pohjalle jääneet marinaditkin mukaan.


Levitä päälle pekoniviipaleet ja paahda uunissa 15min ajan, eli kunnes kala on kypsää. Ota pannu pois uunista, aseta tarjolle purjot alimmaisena, kalafileet ja pekonit purjopedin päällä uunipannuun jääneen liemen kanssa. Herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...