tiistai 6. elokuuta 2013

RANSKANKERMASSA MARINOITUA MOZZARELLAA (Jamie Oliverin ohjeella)

Tämä "salaatti" sopii mitä mainioimmin uunituoreen patongin tai ciapatan päälle, nautittavaksi sellaisenaan vaikkapa alkupalana tai lisukkeeksi.

Helppoa ja herkullista!

Kuvassa puolet reseptin määrästä

4 palloa puhvelimozzarellaa (mozzarella di bufala)
6-8 kukkurallista ruokalusikallista ranskankermaa
1 sitruunan kuori
½ sitruunan mehu
kourallinen tuoretta meiramia
muutama tuore punainen chili
muutama loraus ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Viipaloi mozzarellapallot noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja levitä ne isolle tarjoilulautaselle. Lusikoi päälle ranskankerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori, tai leikkaa kuori kuorimaveitsellä ja silppua kuorisuikaleet. Ripottele kuoriraaste tai -silppu mozzarellojen päälle, puserra pinnalle puolikkaan sitruunan mehu ja ripottele päälle tuoreita meiraminlehtiä. Maista ja lisää makusi mukaan sitruunamehua, suolaa tai pippuria.

Halkaise muutama chili (chilin voimakkuudesta ja koosta sekä tulisuusmieltymyksistäsi riippuen) ja poista siemenet. Suikaloi chilit hyvin ohuiksi suikaleiksi ja ripottele juustoviipaleille. Valuttele lopuksi pintaan vielä neitsytoliiviöljyä ja tarjoile tuoreen leivän kaverina, sellaisenaan tai lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...