sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

SAVULOHI-JOKIRAPUTÄYTTEISET MUURIKKALETUT

Kesäisen päivän kruunaa aurinkoisella terassilla nautittu herkullinen muurikkalettulounas.


4-6:lle herkkusuulle

n.700g lohta
suolaa
mustapippuria

4 munaa
4-5dl maitoa
8dl jauhoja
1rkl sokeria
2tl suolaa
liraus öljyä
voita

rasiallinen kaupan valmista valkosipuli-jokirapuherkkua
keitettyä munaa
4 kevät/salaattisipulin vartta
n. 1dl paahdettua sipulirouhetta
½ nippua ruohosipulia

2dl ranskankermaa
½ nippua tilliä
½ sitruuna
suolaa



Tee lettutaikina ja anna sen odottaa jääkaapissa. Mausta lohi suolalla ja mustapippurilla ja savusta puolisen tuntia pienellä liekillä savustuslaatikossa.


Leikkaa keitetyt munat lohkoiksi, silppua ruohosipuli ja siivuta salaattisipulit noin puolen sentin pätkiksi. Sekoita ranskankermaan hienonnettu tilli, ripaus suolaa ja puolet sitruunan mehusta. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua. Lohen voi antaa odotella lettuja paistettaessa. Paista letut kuumalla muurikkapannulla voissa. Aseta kaikki tarjolle ja anna ruokailijoiden koota omat lettunsa. To-del-la herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...