Kesäloma huipentui tänä vuonna rokkailukokkailuihin, eli emännöin jo perinteeksi muodostunutta kaveriporukan festariviikonloppua kotonamme. Kaksipäiväisen rokkailun ohessa syötiin mm. feta-pastasalaattia, vihreää salaattia, perunasalaattia, avokado-tonnikala-mozzarella-perunasalaattia, loimulohta tilli-kermaviilikastikkeella ja lihapullia. Edellämainittujen, jo aiemmin kokeiltujen salaattien lisäksi halusin tarjota jotain vähän erilaista pastasalaattia ja kaikessa yksinkertaisuudessaan päädyin tällaiseen.
1 pieni kukkakaali
1 pieni parsakaali
1 pss (500g) kuviopastaa
10-20 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
neitsytoliiviöljyä
1 sitruuna
4 oksaa oreganoa
4 isoa salvian lehteä
4 oksaa rakuunaa
5 isoa mintun lehteä
suolaa
mustapippuria
Katko kukka- ja parsakaaleista kukinnot irti ja paloittele ne hieman peukalon päätä suuremmiksi. Keitä juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi kuutioksi. Silppua yrtit. Sekoita keskenään parsa- ja kukkakaalin kukinnot, jäähtynyt pasta, aurinkokuivatut tomaatit ja pari kunnon lorausta niiden säilöntäöljyä. Sekoita erillisessä astiassa keskenään silputut yrtit, puolisen desiä neitsytoliiviöljyä sekä puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita yrttiseos salaatin sekaan, maista ja mausta makusi mukaan suolalla, mustapippurilla, öljyllä ja sitruunamehulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti