Kaipasin ankanrinnan kaveriksi tuhdisti appelsiinin makuista kastiketta ja yhdistelin muutamaa netistä löytämääni reseptiä. Aineiden määrät ja valmistusvaiheet vetäisin fiilispohjalta hatusta, joten muillakin keinoin varmasti pääsee yhtä hyvään lopputulokseen. Kastikkeesta tuli todella maukasta ja se sopi loistavasti niin ankan rinnan kuin näiden seuraksi valmistamani timjamirisotonkin kanssa.
3 appelsiinin mehu
yhden appelsiinin kuori raastettuna
nokare voita
n.2tl vehnäjauhoja
1 suuri banaanisalottisipuli
n.2rkl Cointreauta
2dl kanalientä
muutama oksa tuoretta timjamia
Pese hyvin yksi appelsiineista ja raasta sen kuori. Purista kaikista appelsiineista mehu. Sulata kattilassa voi ja kuullota siinä hienonnettua salottisipulia hetki. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää tilkka kanalientä ja appelsiinin kuori, sekoita hyvin. Lisää kanalientä pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen. Kiehuttele hieman kokoon.
Itse siivilöin kiehuttelun jälkeen sipulit pois, mutta tämä lienee turha välivaihe. Lisää appelsiinimehu, Cointreau ja ja timjaminoksat. Kiehuttele kokoon, kunnes koostumus on sopiva. Siivilöi kastike ja kuumenna uudelleen.
Hyvä ohje, lisäsin vaan vaaleaa balsamicoa makeutta leikkaamaan ja rasvana käytin ankan rasvaa.
VastaaPoistaHyvä ohje, lisäsin vaan vaaleaa balsamicoa makeutta leikkaamaan ja rasvana käytin ankan rasvaa.
VastaaPoista