Funny story. Olimme viime kesänä matkalla autolla Italiaan ja pysähdyimme lounaalle Sveitsin ja Italian rajalla Luganossa. Nousimme köysiradalla vuorelle, mistä löysimme mukavan ravintolan huikeilla näköaloilla. Tilasimme ruuat ja juomat englanniksi ja juomia pöytään tuodessaan tarjoilijanainen vilkaisi meitä kiinnostuneena kun höpöttelimme pöydän ääressä. "Suomesta?" hän kysyi. "No sittenhän me voimme jatkaa suomeksi". Nainen oli kotoisin Hämeenlinnasta.
500g jauhoisia perunoita
suolaa ja mustapippuria
1 luomukananmuna
150g jauhoja
pari rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1tlk säilyketomaatteja (kokonaisia)
kourallinen basilikaa revittynä
1 pallo (125g) puhvelinmaitomozzarellaa (mozzarella di bufala)
50g tuoretta paresaaniraastetta
Keitä perunat kypsiksi. Valuta, muussaa ja jätä jäähtymään. Laita jäähtynyt perunamuussi isoon kulhoon, mausta suolalla, sekoita joukkoon muna ja jauhot ja työstä tasaiseksi, mutta tahmeaksi taikinaksi.
Sirottele jauhoja puhtaalle työskentelyalustalle ja pyöritä taikinasta pitkulaisia "makkaroita". Leikkaa pötkylät terävällä veitsellä n.2cm kokoisiksi neliöiksi. Laita ne sivuun.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa, lisää hienonnettu valkosipuli ja anna paistua pehmeäksi. Lisää tomaatit ja revitty basilika, mausta suolalla ja mustapippurilla ja kiehauta. Alenna lämpöä ja anna kiehua n.10min.
Kiehauta iso kattilallinen miedosti suolattua vettä. Tiputa gnocchit veteen ja keitä kunnes ne nousevat pintaan (noin minuutti?). Nosta ne vedestä reikäkauhalla ja valuta hyvin.
Lisää tomaattikastikkeeseen revitty mozzarella ja puolet parmesaanista. Keitä hetki, kunnes mozzarella alkaa sulaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti