keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

PAAHTOPAISTIVOILEIPÄKAKKU (laktoositon)


Voileipäkakuksi tämä oli hieman työläs, koska tein paahtopaistin itse. Maku kuitenkin korvasi työpanoksen, sillä täytteet sopivat hyvin yhteen ja kakusta tuli sopivan raikas, täyteläinen ja kostea.



Paahtopaistitäyte
naudan ulkofileepala
suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta timjamia
pari oksaa rosmariinia
loraus soijakastiketta

5-8 aurinkokuivattua tomaattia
100g maustamatonta (laktoositonta) tuorejuustoa
paahtopaistin lientä
suolaa
mustapippuria

Omena-piparjuurituorejuustotäyte
300g maustamatonta (laktoositonta) tuorejuustoa
1 kirpeähkö, pieni omena
n.1rkl piparjuuritahnaa
(suolaa)

1 suolakurkku
n.1dl hillosipuleita

n.10 siivua ruispaahtoleipää (laktositonta)
n. 10 siivua vehnäpaahtoleipää (laktoositonta)

Päälle
200g (laktoositonta) yrttituorejuustoa
200g (laktoositonta) ranskankermaa
(suolaa)

n.1dl lihalientä kostutukseen


Valmista paahtopaisti mielellään jo edellisenä päivänä. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Poista kalvot. Paista lihan pinta nopeasti kauttaaltaan kauniin ruskeaksi erittäin kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Aseta liha juuri sopivan kokoiseen uunivuokaan ja hiero pintaan hienonnetut yrtit sekä suolaa ja mustapippuria. Lorauta vielä hieman soijakastiketta ja hiero kaikki maut tasaisesti lihaan. Paista 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 62 astetta. Anna jäähtyä ja laita liemineen jääkaappiin maustumaan, mielellään seuraavaan päivään asti. Leikkaa sitten paahtopaistista muutamia hyvin ohuita siivuja kakun päälle koristeeksi, leikkaa loppu liha suuriksi kuutioiksi ja laita monitoimikoneeseen. Hurauta karkeaksi "muruksi". Lisää joukkoon noin ½dl paistolientä, aurinkokuivatut tomaatit ja tuorejuusto. Hurauta uudelleen, niin että saat melko tasaisen massan. Mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla ja paistoliemellä, mikäli sitä on jäljellä.


Leikkaa paahtoleipäsiivuista reunat pois ja asettele viisi palaa ruispaahtoleipää tiiviisti vierekkäin. Kostuta lihaliemellä ja painele puolet lihatäytemassasta tasaisesti leipäsiivujen päälle. Levitä päälle viisi siivua vehnäpaahtoleipää, kostuta kevyesti lihaliemellä.


Kuori omena ja kuutioi hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenakuutiot ja makusi mukaan piparjuuritahnaa tuorejuuston sekaan ja mausta suolalla, mikäli haluat. Levitä seos leipäsiivujen päälle.

 
 
 
Kuutioi suolakurkku hyvin pieniksi kuutioiksi ja hienonna hillosipulit vaikkapa monitoimikoneessa. Hillosipulit saavat jäädä hiutalemaiseksi silpuksi, ei siis ole tarkoitus tehdä vetistä sosetta niistä. Levitä hillosipulisilppu ja suolakurkkukuutiot tuorejuustotäytteen päälle.
 
 
Asettele päälle taas ruispaahtoleipäsiivuja ja kostuta lihaliemellä. Levitä loput paahtopaistimassasta leipäsiivuille ja painele päälle vehnäpaahtoleipäsiivut. Peitä voileipäkakku päältä ja sivuilta foliolla ja painele tasaiseksi. Aseta päälle esim. leikkuulauta painoksi ja anna maustua jääkaapissa.
 
Sekoita yrttituorejuusto ja ranskankerma keskenään, mausta tarvittaessa suolalla. Levitä seos tasaisesti voileipäkakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Itse tein ruusuja paahtopaistisiivuista ja hevosenpaistileikkeleestä ja laitoin lehdiksi viinisuolaheinää ja timjamin oksia.
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...