tiistai 2. huhtikuuta 2013

ANKANRINTAA, TIMJAMIRISOTTOA JA APPELSIINIKASTIKETTA

Hedelmäiset kastikkeet korostavat mukavasti ankan makua, ja appelsiinikastike lieneekin jonkinlainen klassikkoyhdistelmä ankan kanssa. Halusin appelsiinikastikkeesta voimakkaan makuista, joten yhdistelin paria netistä löytämääni reseptiä. Ankanrinnan valmistus onnistui tällä kertaa nappiin ja mehevä liha, raikkaan maukas kastike sekä herkullinen timjamirisotto veivät kielen mennessään.



Timjamirisotto
1 valkosipulin kynsi
1 banaanisalottisipuli
neitsytoliiviöljyä
2dl Arborioriisiä
1 lasillinen kuivaa valkoviiniä
8dl kanalientä
suolaa
muutama nokare voita
pari kunnon kourallista (vuohenjuusto)parmesaania
kourallinen tuoretta timjamia hienonnettuna
hieman mustapippuria myllystä

Valmista risotto perusohjeen mukaan. Huom. tähän risottoon en käyttänyt varsiselleriä. Lisää hienonnettu timjami risottoon viimeisenä. Voit halutessasi maustaa risottoa hieman mustapippurilla.


Appelsiinikastike
3 appelsiinin mehu
yhden appelsiinin kuori raastettuna
nokare voita
n.2tl vehnäjauhoja
1 suuri banaanisalottisipuli
n.2rkl Cointreauta
2dl kanalientä
muutama oksa tuoretta timjamia

Valmista kastike ohjeen mukaan.


Ankanrinta
1 suuri ankanrinta
suolaa
mustapippuria

Ota ankanrinta ajoissa huoneenlämpöön. Viillä veitsellä ristikko rasvakerrokseen. Aseta ankanrinta kylmälle paistinpannulle rasvapinta pannuun päin, ja kuumenna pannu. Et tarvitse paistamiseen rasvaa, sillä ankan oma rasva alkaa pian sulaa pannulle. Paista ankanrinta joka puolelta nopeasti kauniin ruskeaksi. Tökkää lihamittari rintaan ja paista 175-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Ota pois uunista ja anna levätä 5-10min folioon kääräistynä ennen annospaloiksi siivuttamista.


Risoton valmistaminen ja kastikkeen kokoon keittely vievät eniten aikaa, joten valmista ankanrinta vasta kun risotto alkaa olla loppusuoralla. Kastike kestää kuumentamista, joten se voi odotella tovin ankan kypsymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...