tiistai 8. tammikuuta 2013

VIETNAMILAISTA MAKEAA HAUDUTETTUA KURPITSAA

Tämä oli kiva lisuke aasialaiselle liharuualle, mutta toimii varmasti sellaisenaan vegeruokanakin (kalakastikkeen voinee korvata tässä tapauksessa vaikka soijakastikkeella). Koska kurpitsojen oli tarkoitus olla MAKEITA, lisäsin maistelun perusteella toisenkin ruokalusikallisen fariinisokeria.


1 kurpitsa (700g)
1½rkl öljyä
3 hienoksi pilkottua valkosipulinkynttä
4cm pala tuoretta inkivääriä
6 salottisipulia
(1)-2rkl fariinisokeria
1½dl kanalientä
2rkl kalakastiketta
1rkl limettimehua

Kuori kurpitsa ja leikkaa se isoiksi paloiksi. Raasta inkivääri, hienonna sipulit.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää valkosipuli, inkivääri ja salottisipulit. Paista keskilämmöllä välillä sekoitellen pari minuuttia.

Lisää kurpitsa ja sokeri. Paista 7-8 minuuttia, kunnes kurpitsa on kullanruskeaa ja kypsää. Lisää kanaliemi ja kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen, kunnes neste on haihtunut. Kääntele kurpitsapaloja välillä. Lisää limettimehu, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Onpa paljon aasialaisia reseptejä!!! =) Minä olen palannut italialaisen keittiön pariin vaihteeksi. Pian pitää kyllä piipahtaa myös aasiassa - ainakin noin keittiön osalta.

    VastaaPoista
  2. Vegeversioon kannattaa jättää kalakastikkeen lisäksi myös kanaliemi pois ja korvata se kasvisliemellä :) Hyvän kuuloisia reseptejä täällä, ainoastaan thaimaalaisia kasvisruokia jäin kaipaamaan, kun pitäisi saada thaimaalainen pitopöytä juhliin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...