maanantai 11. huhtikuuta 2011

RAPEAKSI PAISTETTU KOKONAINEN KALA HAPPAMASSA PIPPURI-KORIANTERIKASTIKKEESSA


Rakastan rapeaa thaimaalaista kalaa erilaisilla kastikkeilla. Valitettavasti tällä kertaa kävi huono säkä enkä löytänyt kaupasta vaaleaa kokonaista kalaa. Viimehetkellä lauantai-iltana nappasin kalatiskiltä kokonaisen taimenen, joka ei tietenkään rasvakalana maistunut yhtään samalle kuin vaalea kala. Maut olivat kuitenkin kohdallaan, joten ehkä ensi kerralla onnistaa kalan suhteen paremmin...

n. 4 annosta
Valmistusaika: n. ½h

1 n.1kg puhdistettu ja suomustettu kokonainen vaalealihainen kala, kuten kuha, siika tai lahna
öljyä paistamiseen
4 pilkottua kevätsipulia
5cm pala inkivääriä raastettuna
2-4tl kokonaisia viherpippureita hienonnettuna
2tl pilkottua punaista chiliä
1½dl kookosmaitoa
1rkl tamarinditahnaa
1rkl kalakastiketta
salaatinlehtiä tarjoiluun
2½dl tuoreita korianterinlehtiä
makeaa chilikastiketta tarjoiluun

Leikkaa kalan molempiin kylkiin ruutukuvio. Kuumenna öljy wokissa tai paksupohjaisessa, korkeareunaisessa paistinpannussa. Nosta kala pannuun ja paista mlemmilta puolilta 4-5min. Liikuttele pannua sekä kalaa pannussa niin että kala paistuu tasaisesti, myös pää ja pyrstö!
Valuta hyvin talouspaperin päällä ja pidä kuumana. Kaada wokista melkein kaikki öljy, kuumenna wokkia keskilämmöllä ja lisää kevätsipulit, inkivääri, pippurit ja chili. Pikapaista 3min.
Lisää kookosmaito, tamarindi ja kalakastike ja keitä vielä pari minuuttia. Nosta kala tarjolle salaattipedille ja kaada kastike päälle. Koristele korianterinlehdillä ja tarjoa chilikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...