lauantai 23. huhtikuuta 2011

HOLLANDAISEKASTIKE


3 kananmunan keltuaista
3rkl valkoviinietikkaa
2rkl vettä
1tl mustapippureita
2 laakerinlehteä
200g voita pehmeähkönä ja kuutioituna


Mittaa pieneen kattilaan etikka, vesi, laakerinlehdet ja mustapippurit. Kiehuta kokoon kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Laita suurehkoon kattilaan pari senttiä vettä pohjalle. Laita kattilan päälle kuumuudenkestävä kulho. Kulhon pohja ei saa osua veteen. Laita kulhoon munankeltuaiset ja siivilöi sekaan jäähtynyt etikkaseos.


Kuumenna kattilassa oleva vesi hiljaa poreilevaksi ja sekoita koko ajan keltuaisseosta. Lisää voita kuutio kerrallaan koko ajan sekoittaen, anna voin sulaa ennen seuraavan kuution lisäämistä.


Sekoita kunnes kastike on paksua, tasaista ja kiiltävää - täydellistä! Maista ja mausta suolalla makusi mukaan. Tarjoile esim. lohen tai parsan kanssa. Täydellistä Eggs Benedictin eri muunnelmissa.

  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...