tiistai 26. huhtikuuta 2011

LAMPAAN KARETTA, MUNAKOISOA, TOMAATTEJA, OLIIVEJA, VALKOSIPULIA JA MINTTUÖLJYÄ (Jamie Oliverin reseptillä)


4 annosta

3-4 luun verran lampaan karetta per ruokailija
2 napakkaa munakoisoa
8 kypsää luumutomaattia
extra virgin -oliiviöljyä
8 valkosipulinkynttä kuorineen
kuivattua oreganoa
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa tai meiramia
1 suuri kourallinen tuoretta minttua
hyppysellinen suolaa ja sokeria
hyvää punaviinietikkaa

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa ristiviillot kareen nahka-rasvaseokseen. Pane lihat syrjään odottamaan. Leikkaa munakoisot poikittain 2,5cm "pihveiksi" ja halkaise tomaatit. Voitele munakoisoviipaleet kevyestä oliiviöljyllä, ruskista molemmin puolin pannussa ja siirrä uunipannuun. Nostele tomaatinpuolikkaat ja valkosipulinkynnet niiden viereen, ripottele päälle oreagnoa, suolaa ja pippuria ja tomaattien päälle tuoretta basilikaa tai meiramia.

Mausta kare suolalla ja pippurilla, paahda kuumalla paistinpannulla lihaan kaunis ruskea pinta, aseta uunipannuun kasvisten kanssa nahkapuoli ylöspäin ja valele tilkalla oliiviöljyä.Paista uunissa 30min, jolloin liha jää kauniin punertavaksi. Ota pannu uunista, peitä foliolla ja anna levätä viitisen minuuttia.
Valmista sillävälin minttuöljy. Pane minttu mortteliin, lisää hyppysellinen suolaa ja sokeria ja hienonna tasaiseksi.Löysennä noin kuudella ruokalusikallisella hyvää extra virgin -oliiviöljyä ja hienosäädä makusi mukaan punaviinietikalla. Tätä minttuöljyä kannattaa tehdä hieman reilumminkin - mielestäni siinä oli koko tämän ruuan juju.
Leikkaa lampaankare annospaloiksi (joko 3-4 luun seteiksi tai yksittäisiksi "tikkareiksi"), annostele lautasille kasviksia ja lihaa ja valuta viimeiseksi koko annokselle fantastista minttuöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...