maanantai 7. helmikuuta 2011

KAENG PHET PLA KUP NAW MAI, thaimaalainen punainen curry kalalla ja bambunversoilla


1/2 dl kookoskermaa
2rkl punaista currytahnaa
4dl kookosmaitoa
2rkl palmusokeria
3rkl kalakastiketta
350g kiinteää nahatonta vaaleaa kalaa n.3cm kuutioina
1prk (n.225g) veteen säilöttyjä bambunversoja leikattuna tikuiksi
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä kuorittuna ja ohueksi siivutettuna
5 kaffirlimen lehteä
kourallinen thaibasilikan lehtiä koristeluun
1 pitkä punainen chili (tai kolme pienempää) ohuina viipaleina koristeluun


Hauduta kookoskermaa wokkipannulla tai kattilassa n.5min, kunnes öljy alkaa erottua pinnalle. Sekoita kermaa jos se alkaa ruskistua reunoilta. Lisää punainen currytahna ja sekoita hyvin. Kypsennä kunnes seos alkaa tuoksua. Kaada sekaan kookosmaito ja lisää sokeri sekä kalakastike, anna kypsyä pari minuuttia.
Lisää kalapalat ja bambunversotikut, hauduta noin 5min, kunnes kala on kypsää, sekoittele välillä. Lisää inkiväärisiivut sekä kaffirlimen lehdet. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada varovasti tarjoiluastiaan, sirottele päälle chilisiivut ja thaibasilikan lehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...