perjantai 7. tammikuuta 2011

MUNAKOISON TAI KESÄKURPITSAN ITKETTÄMINEN


Munakoiso ja kesäkurpitsa sisältävät paljon vettä. Tämän takia nämä kasvikset räiskyvät öljyssä paistaessa. Ylimääräisen veden saa pois itkettämällä. Nykyään munakoisot ovat harvoin kitkeriä, mutta itkettämällä saa tarvittaessa poistettua myös kitkerää makua.

Siivuta munakoiso/kesäkurpitsa. Levitä siivut työpöydälle tai leivinpaperin päälle ja ripottele siivuille suolaa. Odota, kunnes siivut alkavat "itkeä" eli neste pisaroi kasvissiivujen pinnalla. Pyyhi tämän jälkeen "kyyneleet" ja ylimääräinen suola pois.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa että näin on hyvä esivalmistella vihannes :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...